dimecres, 12 de novembre del 2008

Remeis casolans i salut


Avui parlaré de remeis casolans i faré una mica de Txumari Alfaro (a la foto). I és que a la classe d'alemany, estem parlant de salut i han aparegut temes curiosos...

Si a mig món, quan la gent està refredada, es recomana respirar els vapors d'una infusió d'eucaliptus o menta, a Rússia posen a bullir patates en una olla ben gran i després, la persona refredada posa el cap dins de l'olla per respirar-ne els vapors!!

A Alemanya, quan un nen petit té febre, recomanen posar-li al turmell una tovallola plena de patates crues pelades i tallades... Sincerament, no sé pas si les patates són tan saludables i curatives!

A Canadà, quan els nens petits tenen problemes amb les orelles, majoritàriament d'otitis o cera, ho tracten amb suc de ceba... He de dir, que no a tot Canadà, ja que una de les persones de Canadà feia cara de: "Què dius ara!? Jo no he sentit això en ma vida!"

Jo, també he fet la meva aportació! He sentit que per deixar de roncar, es recomana posar mitja ceba a la tauleta de nit! Algú ho ha provat? Funciona?

Altres curiositats? Doncs l'aigua de Munich! Resulta que és una aigua molt, molt dura, que té moltíssima calç, perquè l'aigua ve dels Alps. Doncs bé, aquesta aigua és més saludable que moltes de les aigües que venen embotellades. Està especialment recomanada pels nens petis. Però a més a més, recentment he llegit que les aigües riques en calç prevenen l'osteoporosi! O sigui que aquesta aigua és molt saludable...


Ara que s'acosta l'època dels refredats, seguireu algun remei casolà? ;-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo sempre prenc remeis casolans per la salud. Per el mal de coll, llimonada amb mel, per el refredat infusions d`herbes preparades, per el nas tapat, vapor d`eucaliptus o respirar aigua en sal, el que venen a les farmàcies, aigua de mar va super bé, i per la tos, mitja seva a la tauleta de nit ho he provat i va molt bé, com per el roncar.
El que m`sobtat és que les patates tinguin efectes beneficiosos, però ja coneixes en Txumari, per ell hi ha mils de productes que van bé.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

hi ha algun remei casolà per la otitis?

Natàlia ha dit...

Contra la otitis, jo no conec cap remei casolà que funcioni de debò...