dilluns, 17 de novembre del 2008

Les diferències culturals

I avui parlaré de les diferències culturals entre Alemanya i Espanya...

1.- A Espanya hi ha una expressió que es coneix com a "gratar-se la panxa", i que segur que tots sabeu què vol dir... Doncs bé, si voleu traduir aquesta expressió a l'alemany, heu de dir "rotar els dits polzes"! (Daumen drehen).

A mi m'ha sorprès que una expressió tan senzilla com "perdre el temps", es faci de forma diferent a un país o a l'altre!

Suposo que és degut a que amb el fred que fot a Alemanya, han de fer exercicis per escalfar-se les mans, mentre que a Espanya, on les temperatures són més agradables, ens podem estirar a la platja i gratar la panxolina al sol... És clar que potser lo de la panxolina era una expressió que va sorgir més tard per maquillar la veritable expressió: "Tocar-se els ous".


2.- Els accidents de circulació també es tracten de forma diferent a un país i a l'altre... A Espanya, l'objectiu és que els altres vehicles circulin. Així que a Espanya cal treure el més ràpidament possible el cotxe de la carretera i després fer un croquis que expliqui què ha passat.


A Alemanya, està prohibit moure els cotxes accidentats fins que no arriba la Policia i en fa fotos. Fa uns dies, vaig veure una policia fent fotografies a una bicicleta que tenia la roda del davant torçada.

Avui he vist dos cotxes al ben mig d'un carrer. Una de les persones trucava pel mòbil. Els cotxes tenien una petita rascada al morro. Però estaven allà al bell mig del carrer, esperant que la Policia arribés per fer les fotos que després permeten saber què ha passat. Mentrestant, els altres cotxes passaven com bonament podien.

Sincerament, ho trobo una mesura encertada per tal que qui pagui la reparació del cotxe sigui realment la persona culpable i no pas que algun "llest" faci un croquis que no toqui per carregar-li el mort a l'altra persona.


Més curiositats? L'altre dia vaig anar al super i vaig veure un pack amb dues fabuloses tasses tèrmiques...



No vaig poder-me resistir a la temptació i vaig comprar el pack! I l'he provat!! Estic contenta amb el resultat: Les begudes aguanten calentes més de dues hores en comptes de la mitja horeta que aguanten amb la tassa de ceràmica. Problema? No sé beure amb aquesta tassa!!! I m'he escaldufat la llengua... Auuu... fa maaaaal!!!

En fi... Per avui crec que ja n'hi ha prou!! :-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A tot arreu hi ha diferències culturals, que en un país és tradueix d`una manera diferent al altre.
L`ho dels accidents, és un altre història, ja que les coses s`han de fer ven fetes i no sobre paperets.
Les tasses tèrmiques són un gran invent, possant la beguda menys calenta ja no et cremaràs.
Fins un altre.
Mº Rosa.

Anònim ha dit...

En cierta ocasión, cuando todavía era conductor aquí en Berlín, rocé el parachoques de un coche alemán al hacer una maniobra de aparcamiento. El conductor llamó a la policia. Yo le dije "¿No exagera un poco? Si en mi país hiciéramos lo mismo los ladrones podrían robar tranquilamente todos los bancos que quisieran, ¡porque no habría policías para vigilarlos". Se lo tomaron a coña. Ahora voy en bici y ya no tengo coche. Mi calidad de vida a mejorado bastante.
Tu amigo, Jaime Despree

F. Xavier Gil ha dit...

Curiós!
El gest de 'rotar polzes' que dius, és la visualització del "fer punyetes"...