dissabte, 22 de novembre del 2008

La primera nevada

... i la neu ha arribat!

Ahir a la tarda, va començar a nevar. Al vespre, ja estava tot blanquet, però em preguntava com serien les coses pel matí.

Cal recordar que sempre he viscut a tocar de mar i que allà neva poc i qualla menys. Només tinc una foto de quan no m'aixecava més de 4 o 5 pams del terra, que em va fer la meva mare mig adormida. Aquella foto és un dels pocs records fotogràfics que tinc de neu al poble mariner en el que vaig néixer i viure quasi tota la meva vida.

Aquesta nit he dormit bé, però he sentit un camió molt sorollós. Ha passat dues vegades i m'he preguntat: "Serà un d'aquells camions que tiren sal i retiren la neu? Estarà tot nevadet?"

M'he llevat intrigada. El primer que he fet ha estat mirar la temperatura exterior... -0.3º! Uix! Quin fred!


Després he obert la persiana i he mirat a fora. Realment tot estava nevat!! M'ha fet molta il·lusió. He obert la finestra i he comprovat que les mans se'm gelaven ràpidament. Així que m'he vestit amb roba d'abric i he sortit a fer fotos! :-)

Aquesta és la foto d'un típic bloc de pisos alemany... La seva estètica m'agrada molt!


Vist des de fora i amb aquest paisatge blanquet, jo ho trobo un edifici preciós. Fixeu-vos que hi ha neu per tot arreu excepte al camí, ja que el camió ha tirat la sal que evita que estigui glaçat.

L'emoció que sentia al veure la neu, era tal que no he pogut evitar fer-me una foto dels meus peus caminant-hi pel damunt. He de dir que m'he posat botes, ja que no he confiat en el calçat normal. M'he fixat que la majoria de gent porta botes de muntanya o botes com les meves, però en format maco, que jo les tinc en format "cutre"... Però, ben còmodes i pràctiques que són! :-)


He decidit anar a fer més fotos, així que he anat a buscar-les... I he trobat paisatges que semblen postals nadalenques...


Fixeu-vos en aquesta altra foto! Són les casetes que sempre heu vist a les postals i que us preguntàveu a on estarien inspirades... Doncs aquí teniu una possible resposta: Alemanya... M'encanta aquest paisatge! :-)


Mentre feia les fotos, les mans m'han quedat completament congelades. He deixat de sentir-les! De totes formes, no podia parar de fer fotos i més fotos! La resta del cos estava abrigada i es podia passejar tranquil·lament. Les mans han tornat a la vida una estona més tard, però crec que ha valgut la pena...

Em descuido alguna cosa... Ah si! Els arbres! :-) Ja sabeu que tinc certa predilecció pels arbres. Doncs també he fet fotos als arbres nevadets!


Si alguns arbres fan goig, són els que estan a prop de rierols, on tot està més acolorit i sembla que tingui més vida...


I també he vist un arbre (o arbust), la classe del qual desconec, que tenia unes flors peludes plenes de neu. M'ha impressionat la combinació, així que he agafat una vegada més la càmera, amb la poca sensibilitat que les meves mans tenien, i he disparat una altra foto.


He de dir que trobo el paisatge meravellós... Des que estic aquí, noto les estacions de l'any tal i com estan explicades en els llibres. Això és fantàstic! :-)

Ja que tothom m'ha advertit que aquí els hiverns són llargs i es fan pesats, he pensat que necessitava quelcom que em permetés gaudir de la naturalesa. Si a l'estiu i a la tardor m'ho vaig passar pipa amb la meva bicicleta, ara no em veig passejant amb la bici, que segur que patina molt i pot ser fins i tot perillosa!

Així que m'ho he estat rumiant força i he avaluat l'actual situació econòmica. S'ha de reconèixer que la situació està difícil i els diaris diuen que és la pitjor recessió econòmica des del 1945! O sigui que paciència!

Jo vull seguir gaudint de la naturalesa i de la meteorologia... Així que m'he comprat...


Sí senyor! M'he comprat una taula d'snowboard! No he practicat mai aquest esport, però estic segura que m'ho passaré bé. No sé fins a quin punt és car o no, però confio en que tingui un cost assumible, fins i tot en temps de crisis... De fet, m'he comprat el model més econòmic que he trobat, que estava d'oferta perquè era de la temporada passada i tenia un tros del precinte trencat. El de la botiga m'he l'ha recomanat, donada la meva inexperiència. M'ha costat l'equivalent a un dipòsit i mig de benzina... ;-) Ara només falta muntar-lo per poder-hi posar les botes i aprendre a dominar la taula!

I és que crec, que el més important és gaudir dels moments de lleure! I si a l'hivern poques coses es poden fer, cal buscar activitats socials que permetin veure la duresa d'un llarg hivern amb uns altres ulls, amb uns ulls de: "Yuhu! És hivern!" Confio en que l'snowboard oferirà emoció a la meva vida.. :-P Amb lo patata que jo sóc, ara tinc moltes coses per aprendre! Jejeje!! :-)

Que si fa fresca? Sí que en fa, sí! Aquí teniu una foto d'una canonada... L'aigua no ha pogut arribar a terra... S'ha congelat a mig camí!


Si us agraden els paisatges nevats, espero que us hagin agradat les meves fotos... I lamento que no ho hàgiu pogut veure en directe, que és molt millor! ;-)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment són paissatges paradisíacs. Aprofita't de la neu fins que te'n cansis. Nosaltres si no anem a Montseny i casualment està nevat, no hi ha manera de veure-ho. Les fotos fantàstiques!
Assumpció.

Anònim ha dit...

Fins i tot, jo estic emocionada de veure la il-lusió que et fa la neu i és normal, si no has viscut en un lloc així.
La casa on vius és un edifici preciós, i com aquets llocs estan preparats, ja no deu ser tan difícil viure amb neu i pots circular per les carreteres sense
dificultat. Fa uns anys va nevar aquí i va ser horrorós, no podíem sortir de casa i varem passar un fred que no et pots inmaginar.
Les fotos són precioses, semblant postals de paisatges Nadalencs.
Ves en compte amb el snowboard i gaudeixen força.

Desitjo que no et cansis aviat de la neu i el fred.
Una abraçada.
Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Aquí en Berlín también ha nevado, y también yo esperaba poder hacer algunas fotos, pero de momento lo más blanco que he podido ver han sido mis calcetines, ¡que vaya idea la mía de ponerme los blancos! Si te rompes algo con el snowboard que sea sólo una pierna, ¡no me hagas la faena de romperte un brazo y dejar de escribir!
Jaume

Natàlia ha dit...

Hola Jaume:

Me alegra saber que la nieve también ha llegado a Berlín y que has intentado hacer fotos. Seguro que habrán otras oportunidades para difrutarla.

Sobre el snowboard... ¡Ya me he hecho fotos con todo el equipo! Eso sí, en casa y sin peligro alguno. Veremos qué tal irá el test de verdad. ¡Ya lo contaré! (espero que entera...)

Muchas gracias por tus comentarios, así como por mencionarme tu blog. Me hizo pensar... Ciertamente, estoy en pleno desarrollo personal. ¡Me encanta descubrir nuevas cosas cada día!