dijous, 27 de novembre del 2008

Advent

Ha aparegut penjat del sostre de l'oficina, una cosa d'aquestes de la imatge; és gran, molt gran. El de l'oficina, però, té unes espelmes vermelles que també són molt, molt grans, proporcionals a les fulles.

Després de preguntar, m'han dit que es tracta d'un advent perquè falten 4 setmanes pel Nadal. Cada setmana, es cremarà una espelma. La primera s'encén aquest diumenge, això em van dir... És clar que justament avui falten 4 setmanes per Nadal. Encendran doncs una espelma avui?

He quedat sorpresa per les diferents tradicions nadalenques, que bé podrien ser també conegudes a Catalunya. (i si ho són, disculpeu-me; jo no les conec!)

Per què serveix? Doncs és un calendari per saber quan és Nadal. Pel que sembla, el seu inventor treballava amb nens i li preguntaven tot sovint quan era Nadal. Així que va inventar aquest sistema per tal que els nens ho sabessin i no preguntessin... Devia estar ben cansat de tanta pregunta! ;-)

I jo que em pensava que l'únic calendari d'advent era el d'obrir caselles per arribar a la xocolatina!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Les tradicions són totes diferents segons dels països que es tracti, però segurament que els llocs en als que hi acostuma a fer més fred la força del Nadal és més potent. Aquí sembla que amb els anys el Nadal s'hagi fet una mica "descafeinat", i s'hagi convertit en puro consumisme. Només és la meva opinió. Tu podràs comparar perquè estaràs als dos llocs.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Estimada Amiga meva vigila amb totes aquestes conyes nadalenques o a la que et descuidis aquest "innocentets" i "lliberals" alemanys acabaran fen-te filla adoptiva numerària del Opus Dei.
Això es un dir en plan simpatic ja que tu ets prou intel.ligent per no deixar-te enlluernà per coses tan supèrflues com aquestes.
Tu com que t'has criat en una familia de ment oberte i vas néixer després de 1976 no estàs al corrent de totes aqueste collonades catòliques anomenades "tradicions".
En realitat son com "gabinets de doble full" creades per atordir a les ments dels distrets e intentar fer-se'ls seus, "al tanto que va de canto", a la Història més recent del nostra País et remeto.
El teu Para te'n pot fer 5 centims de tot això que tant ens va emboirà la ment a nosaltres de petits i que ara tan curiós i graciós resulta per els nostres fills.
No soc l'Au Fènix que ha ressorgit de las seves pròpies cendres, sinó el teu Amic Ateu Practicant i Apostata, reconegut oficialment per l'església catòlica, que de manera esporàdica i devant d'un tema tan provocador, per ell, ha volgut dir la seva.
Et desitjo que siguis molt feliç aquestes festes i tots els dies de l'any, envoltada de tots els que t'estimes.
Un Peto i una Abraçada molt forta.

Alícia ha dit...

Nosaltres ja em comprat el calendari d'advent per al nebot del Juan, per la Maria i per a la meva mare (jeje) però que ningú li digui encara. A la Pça. Santa Anna ja estan posant les casetes. M'encanta el Nadal!
Petons

Anònim ha dit...

És curiós l`ho que arribes a aprendre d`un país, amb les seves tradicions . A Alemanya sembla que en tinguin o que les compleixin més que nosaltres, per ser més catòlics. A Espanya moltes llums, arbres, pesebres i els més catòlics van a la missa del gall, però la gent cada cop passa més de tot i això és una llàstima.

Alemanya tot nevat, dona més vida a aquestas festes Nadalenques.

No facis massa cas del teu amic "ateu" Josep Mª, que com amí, tant ens encanta el Nadal.

Mª Rosa.