diumenge, 12 d’octubre del 2008

Neuschwanstein

Avui he anat a Neuschwanstein, el castell de somni inacabat del rei Ludwig II de Baviera.

La veritat és que les vistes eren meravelloses... La tardor encara està present (tal com podreu comprovar amb les fotografies que he fet)... Encara tots els colors estan als arbres. Tota una meravella! :-)

He fet un total de 2^8 fotografies, és a dir, 256 fotos! Lamentablement, la qualitat de moltes d'elles és insuficient, ja que la meva càmera té problemes amb la llum i sempre pensa que hi ha més llum del compte. Intentaré ajustar-la per a les properes vegades, tot i que no descarto haver de comprar-ne una de nova...

El dia ha estat solejat i més aviat calorós. Però la visibilitat no era del tot bona, ja que hi havia com boirines.

En qualsevol cas, hi ha fotos que trobo que han quedat precioses i que vull compartir amb tots vosaltres! :-)

Per arribar al lloc on es venen els tickets, hem tingut una mica de problemes perquè hi havia un esdeveniment amb molta gent amb vestits tradicionals i havien tallat una de les carreteres que dóna accés.


Havíem reservat els bitllets per Internet, i havíem de ser al lloc de recollida una hora abans. Entre l'esdeveniment i que anàvem desorientats, hem arribat 10 minuts tard. Per sort, ens han dit que encara teníem temps de pujar al castell... :-)

Així que hem començat la pujada al castell d'aproximadament 1.5 km. Jo he quedat impressionada amb la catifa de fulles seques que hi havia al terra... Mentre els arbres encara oferien una imatge totalment acolorida.

A mida que el castell s'acostava, les càmeres de la gent disparaven fotos com a boges...

A l'arribar a l'entrada, ha estat el moment de contemplar la porta i entrar-hi...

A l'altra banda de la porta, un munt de gent esperava el seu torn per a la visita guiada...

Com que anava amb alemanys, hem optat per escollir anglès com a idioma per a la visita guiada, ja que ens ha semblat l'idioma més neutral.

Des del meu punt de vista, la visita guiada ha estat un desastre! :-( El guia era un noi jove, amb poca experiència i molt tímid. No ha explicat quasi res, no se'l sentia i ens havíem d'anar esperant a cada moment... Sentia més el guia alemany del grup de davant, que el nostre. A més, en el nostre grup, hi havia molts japonesos. Els japonesos tenien una guia, que quan el noi del castell havia explicat les coses, els ho explicava en japonès. També hi havia un home, creiem que rus, que també ho re-explicava tot. El rus, en canvi, parlava al mateix temps que el guia del castell i tenia una veu molt potent... Diria, que ha estat un dels pitjors guies, i per tant, una de les pitjors visites guiades que he fet fins ara. Però bueno, el castell és igualment maco! :-)

A dins del castell, no es poden fer fotos, així que les fotos s'havien de fer des de fora...


Una vegada fora del castell, ha estat el moment d'anar a buscar la foto del castell... Era fàcil: només calia seguir la multitud... Pel camí, al mirar enrere es veien imatges com aquesta:


Seguint pel camí, hi havia un mirador on es veia el llac i la casa des de la que el rei mirava cada dia com evolucionaven les obres del castell dels seus somnis...


De fet, la residència del rei es veu al mig de la foto, però si no la veieu bé, us poso una altra foto on es veu més gran... El lloc és igualment maquíssim... :-)


Seguint a la gent, finalment hem arribat al lloc on tothom es fa les fotos. El lloc és una meravella, lamentablement, el castell està de manteniment i tota aquesta façana està coberta de bastides... :-( Hagués estat la foto del castell, i no ho ha pogut ser...


Al veure el castell amb les bastides, he intentat fer fotos des d'altres perspectives... He aconseguit aquesta imatge...

...i aquest altra, més a prop...

En ambdues fotos es veuen els colors espectaculars dels arbres. Avui dominaven les tonalitats vermelloses i marronoses. Segurament, la setmana passada dominaven els colors groguencs, i potser la setmana que ve no hi haurà fulles, ja que allà on miressis, es veia una pluja de fulles... Jo quedo meravellada cada vegada que ho miro. Una vegada, i una altra... No puc deixar de mirar-ho!! :-)

El poble on està situat el castell, viu evidentment del turisme. Però ho saben i tenen els edificis molt ben cuidats.


Però no només les cases, restaurants i hotels estaven ben cuidats. Els arbres formaven part del paisatge urbà. En aquesta vista, hi ha un arbre que té una autèntica escala de colors, sense haver de jugar al póker! Fixeu-vos en la gran quantitat de fulles que encara té, així com la gent que hi ha a sota. Una passada!

No sé si ho hauré vist tot, però la visita l'he trobada realment interessant. És un lloc maco perquè sí. Crec que en el cas d'anar de viatge a Alemanya, una visita a Neuchwanstein és obligada... :-)

M'ha agradat! :-)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui has disfrutat fent fotos i són precioses. Has ben aprofitat el dia.
Aquest castell sempre deu estar ple a jutjar per la cua que es veu. I es que té la seva història.
Fins unaltra,
Assumpció.

Anònim ha dit...

Aquet és el castell, que sempre parla en Jordi? Ni deuen haver tans!!
Es impressionant lo bonic que és,
i la vista del llac, més maca no pot ser. Ens estàs fen venir moltes ganes de viatjar, amb aquetes fotos tan meravelloses que ens envies en el teu blog.

Veig que aprofites molt bé, els caps de setmana.

Totes les fotos sont, una passada.
Mª Rosa.

Natàlia ha dit...

Sí, sí... És el castell del que parla el meu pare... Pels japonesos és un lloc de peregrinació del mateix nivell que la Sagrada Família...

I veient les fotos, s'entenen els motius... :-)

Anònim ha dit...

M'encanta!!!!!
Hi vull anar......