dimarts, 7 d’octubre del 2008

Curiositats meteorològiques

Ahir, a l'arribar a la feina i mirar per la finestra els arbres meravellosos que hi ha a l'entrada, vaig veure al fons unes muntanyes altes i nevades.

Vaig preguntar a un company si eren el Alps, i em va dir que sí, que això era el Sud. Va afegir més coses com: "És una llàstima que per motius de seguretat no ens deixin fer fotos a aquest paisatge tan espectacular".

També em va dir que si notava que l'ambient era càlid. Em va dir que era degut a un vent del sud, provinent d'Itàlia i anomenat "Föhn". Em va dir que aquest vent, arribava baix, creuava els Alps, queia a les valls i era calent. Em va dir que oferia una visibilitat magnífica i que també hi havia gent que es queixava que els provocava mal de cap.

Per la tarda, la professora d'alemany, també va parlar del vent. Va afegir que aquest vent sempre porta tempestes i pluges. Sigui com sigui, plou!


Un altre tema curiós va ser el dels colors dels arbres... Pel que sembla, la gent local també està meravellada amb tots aquests colors (tot i que cada vegada tenen menys fulles). Doncs bé, ahir van explicar que les fulles dels arbres, sempre tenen tots els colors: verd, vermell, taronja, groc... El que passa, és que amb l'arribada de la tardor, el color verd marxa... i aleshores queden els altres colors... que són els que queden quan les fulles cauen.

Em va semblar curiós... Diria que és la primera vegada que presto atenció a aquests temes! (Diria que és la primera vegada que ho sento, però no ho puc assegurar...)

Veurem quantes fulles cauran avui, creant una catifa de colors càlids...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La teva fascinació pels colors de la tardor i de les fulles dels arbres et deu venir d'herència. Entens ara perquè el teu pare només espera els dos dies de vacances de tardor per anar cap a llocs del Pirineu?. Aquesta és la seva estació preferida.
Però si tot això ho pots veure des del lloc on vius, ja deu ser la hòstia.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Es apasionan descubrir els colors de la tardor, el vent anomenat Föhn, que arribi a les valls sent calent i tot lo relacionat amb el clima i això ès perquè estàs envoltada d`aquestes valls tan boniques.

M`encanta tot el que expliques, llàstima del fred i que el clima sigui tan plujós.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Avui he estat xafardejant en el teu blog i m'ha fet molta gràcia perquè al meu costat el senyor Felip també va a la recerca de tota mena d'arbres curiosos o no. Aquest jubilat ni sobre temps i a més a més em fa la compra.
Petons nineta,
Mari (la pesada)