diumenge, 17 d’agost del 2008

Jakobsweg = El camí de Santiago


Avui ha fet un dia preciós, així que he agafat la bicicleta i m'he trobat dins de la ruta del Camí de Santiago!!!

M'he endut una gran sorpresa! No sabia que n'hi hagués un que passés per Munic...


Podeu comprovar el símbol del Camí de Santiago, al fons de la següent imatge. L'he estat seguint durant una bona estona.


Per cert, presteu atenció a la foto, que us faré preguntes! :-P

Sabeu què és el que més destaco de la foto? La caixa de Zeitungen!! Sabeu què és? És una bústia! És a dir, que si viviu al mig del camp i us voleu subscriure a un periòdic, cada dia us arribarà el diari a aquesta caixa! I l'haureu d'anar a buscar.

Pel que sembla, les bústies pels diaris són per tal que el carter no hagi d'anar a buscar la casa perduda al mig de la muntanya. Així doncs, el carter deixa la carta al costat del camí i s'estalvia temps. És com escurçar distàncies. Una idea, que realment trobo increïble!

També és curiós que, en aquest cartell, s'estava formant un niu de vespes. Podeu veure-ho a la següent ampliació:


La setmana passada us vaig dir que tots els camins estaven asfaltats. Però sembla ser que no és cert, que hi ha camins de muntanya normals i corrents... :-)

Igualment, tots els camins estan ben cuidats i intenten ser respectuosos amb el medi ambient. Així que si aneu guardant la brossa del dia i la voleu llençar, podeu trobar papereres que permeten reciclar tot allò que sigui possible. Aquestes papereres també són respectuoses amb el medi ambient i formen part del paisatge. Mireu la de la foto! En aquest cas, el contenidor verd és pel paper i el gris per tot allò que no es pot reciclar. Qui diria que es tracta d'una paperera? Si fins i tot mereix una foto! La foto de la paperera més maca que he vist fins ara! ;-)


Per cert, si mireu la foto de la caseta de contenidors, us n'adonareu que el camí és normal i no asfaltat. Pel que sembla, aquí es porta molt anar en bicicletes de carrera i per això hi ha tants camins asfaltats, ja que aquestes bicicletes, no són amigues de les pedres. Però per a les bicicletes tot terreny, hi ha tota mena de camins disponibles! Tal com us vaig dir, aquest país sembla dissenyat per a les bicicletes! :-)

Per acabar d'adobar la ruta en bicicleta, he vist unes cabres!! Clar que no sé pas si eren cabres o cabrons (jeje! Acudit dolent! ;-) )

Aquestes cabres, s'acostaven cada vegada que algú passava a prop seu. Pel que sembla, estan acostumades a que la gent els doni menjar. També s'han deixat fer fotos, tot i que ha costat enfocar-les i aquesta és la única foto que s'ha salvat... :-)


M'agrada anar en bicicleta i cal aprofitar el bon temps, que no se sap pas quant de temps durarà! ;-)

Avui ha fet un bon dia. I és que ahir a la nit no van haver-hi núvols. Això va permetre poder gaudir del darrer eclipse parcial de lluna de l'any. També en tinc algunes fotos! :-)


Val a dir que com que el cel ha estat descobert tota la nit, la temperatura nocturna ha baixat fins aproximadament 11º. Això sí, la temperatura diürna s'ha enfilat fins als 23º. Ara mateix, un temps ideal! :-)

A Alemanya més que enlloc, s'aprecien els dies com el d'avui! El bon temps és un regal! I tothom ho sap i tothom es llança en bicicleta per la zona. Una experiència que tornaré a repetir! ;-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

primer de tot dir-te, que m´ha
agradat molt sentir la teva veu,
es impressionst la tecnología
moderna.
Lho de les papereres es massa, i la bústia una passada, pel carter, molt pràctic i per la gent que
viuen al mig del camp, sempre tenen
la seva correspondència, aquets alemanys tenen unes idees fora de sèrie.
Estic aprenen molt d´aquest país, tot es molt interessant i curios.
El camí de Santiago també m´ha
sorprès, mai me ho hagues imaginat.
Aprofita el bon temps per anar amb
bicicleta que per el que expliques i veig, son uns camins i paisatges meravellosos, el altre dia amb les vaques i ahir amb les cabres o
cabrons..( es broma). Qué es pot
demanar mes?.
Has fet unes fotos magnifiques,
la lluna t´ha quedat preciosa,
nosaltres també varem veure l´eclipse.

fins aviat.

Mª Rosa.