divendres, 25 de juliol del 2008

El dia de la bicicleta

La notícia del dia a tot arreu era que l'estiu ha tornat a Bavaria.

Quin dia més maco. Tothom ha sortit al carrer. Tot ple de bicicletes... I el que més m'ha sorprès ha estat un home gran que duia un barret com el del noi de la foto, tot i que la ploma era blanca i més discreta...


He d'afegir que també he vist un home gran amb aquest tipus de barret típic però enlloc de ploma, duia un tros d'herba! Com a mínim era quelcom verd... A mi m'ha sorprès moltíssim...

Com deia, avui és el dia de la bici. Per tant, quan fa bon temps, la gent surt a passejar massivament en bicicleta. Jo espero comprar-me una bicicleta i poder aprofitar dies com aquest! Increïblement meravellós... :-)

Per altra banda, avui els nens de Baden-Württemberg comencen les vacances d'estiu. La setmana que ve ho faran els nens de Bayern. M'ha semblat un tema realment curiós.

Pel que sembla, per evitar els típics embussos que es formen a les carreteres i a tot arreu quan tothom fa vacances alhora, a Alemanya els nens fan les vacances "en torns". En cada Bundesland (estat), els nens comencen les vacances d'estiu en un període diferent. Els nens de Bavaria són els últims que comencen les vacances, i en conseqüència, els darrers en començar les classes al setembre.

Avui no he practicat l'alemany tal com vaig fer ahir amb el personal de neteja... Així que ja veurem quan vindrà la següent "necessitat"... Ja us ho explicaré! ;-)

Schönes Wochenende
! :-)

4 comentaris:

Josep Mª ha dit...

Hola Natàlia! gracies al teu blog cada dia m'agraden més aquest alemanys especialment per ser tan acurats amb les seves tradicions i tenir allò que s'ha de tenir per vestir-se amb les robes típiques de la seva cultura, no com nosaltres que som una Nació amb tradicions també molt boniques amb les seves indumentaries adients i les estem perdent amb tan anys d'ocupació de altres cultures així com les sequeles molt ben arrelades de 40 anys de dictadura, també s'ha de dir que ens ha faltat caràcter per defensar-les d'una manera més ascaient.
Ja saps que si estes amb tu no hauria faltat a la festa de la bicicleta amb lo que a mi m'agrada pedalejar.
Lo de les vacances també pot ser una bona idea, la veritat es que es molt més racional que lo que es fa aquí de " café para todos".
Coneixen-te com et conec dintre de 4 dies ja parlaras el alemany con si fes tota la vida que hi vius, per tu cap probleme!!!.
Und vieles mehz zukomen!!!!!!!
Josep Mª

Josep Mª ha dit...

Rectifico el meu comiat, segurament es més correcta: und vieles mehz wird kommen!!!!!!
Josep Mª

Natàlia ha dit...

Pel que sembla no ha quedat clar que ahir no era cap diada especial per anar en bicicleta, sinó que era molt bon dia (meteorològicament parlant) i tothom va sortir al carrer en bicicleta. Tot un espectacle, espontani, degut al bon temps.

Gràcies pel teu missatge i espero que tinguis raó i aviat pugui entendre'm (i fer-me entendre) en alemany! :-)

Anònim ha dit...

Jo també m'estic engantxant al teu blog. apart de que vas coneguent noves coses també pots somriure una mica.
Segons tu, sembla ser que estem més en contacte que abans i segons jo, és al revés; potser és que estic acusant alguna cosa, potser és que encara no ho he paït. Estic molt confusa.
Demá serà el teu sant i ni dinarem, ni veurem els focs de Mataró juntes.
Que t'ho passis be, be, be...
Un petó,
Assumpció