dimarts, 15 de març del 2011

El generador Kita Gen Stem

Ja sé que és difícil imaginar tot allò que no existeix, però així ha estat sempre!

Us imagineu la cara que un pagès de l'època medieval us hagués posat si li haguéssiu dit que en el futur es podria parlar i veure a la gent d'arreu del món, en qualsevol moment, estiguessin allà on estiguessin? Segurament us hagués dit que és impossible i que esteu completament bojos. En canvi, avui dia tot això és real gràcies a l'ús de les videoconferències, com per exemple les del Skype.

Exactament això és el que està passant ara mateix amb el debat sobre les energies renovables. Nosaltres som com el pagès de la història anterior i ens resulta summament difícil imaginar-nos com es pot produir energia de maneres diferents a les conegudes i utilitzades fins l'actualitat.

Avui us presentaré un projecte italià, anomenat Kita Gen Stem, que es troba en fase experimental i que assegura que produeix energia per a 3000 cases de forma senzilla.

Com funciona el Kita Gen Stem?

El seu principi és el mateix que fa volar un estel: el vent.

Si bufa el vent, un estel es manté en l'aire sense que haguem de fer res. Si a més a més el vent és fort, haurem de fer força per mantenir-nos, precisament fent força contra l'energia que el vent utilitza per moure l'estel.

El projecte Kita Gen Stem es basa en aprofitar aquesta energia. Per assegurar-se que sempre bufa el vent, disposa d'una corda de fins a 2000 metres, que habitualment està estesa entre 600 i 1000 metres d'alçada. A uns 800 metres d'alçada sempre hi ha vent de més de 4.5 metres/segon, per tant, sempre es pot aprofitar aquesta energia.

L'únic requisit d'aquest sistema, és que a la zona on hi ha l'estel, no hi sobrevolin avions.

Cal afegir que el projecte està en fase de prototipatge, és a dir, que no està en funcionament. Però és una alternativa molt curiosa, que segur que a molts de vosaltres ni se us havia passat pel cap que existís.

Us deixo un vídeo on s'explica com funciona aquest sistema:



Estic segura, que hi ha molts més projectes com aquest, en via de desenvolupament, que poden assegurar-nos gaudir en el futur d'una energia neta.

Cal donar les gràcies a tota aquella gent que creu en les utopies que fan evolucionar la vida en el planeta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

MOLT BÉ!!!! per els que lluiten per projectes com aquest.
Desitjo que en un futur no molt llunya podem gaudir d'un d'aquests projectes, per la seguretat del planeta i de tots els essers vius.

I que els nivells de radiació de la central nuclear "Fukushima", no arribin a ser tant alts com ho varen ser a Chernobil (una horrible tragedia)

Mª Rosa.