dijous, 24 de març del 2011

Domini de l'anglès?

Suposo que la majoria de vosaltres deveu pensar que a Alemanya tothom parla anglès i que sabent anglès podeu anar pel país sense problemes... Mmm... Segur?

Aquest cap de setmana comença la temporada de la cervesa, amb l'anomenada "Starkbierfest", o sigui, la festa de la cervesa forta.

Es tracta d'un esdeveniment que es celebra a varis llocs i on les principals marques de cervesa, presenten el producte de la temporada, amb noms ben interessants: Triumphator, Salvator, Maximator...

Com us podeu imaginar, la festa de la "Starkbierfest" congrega molts turistes. I els turistes van a Alemanya convençuts que sabent anglès en tenen prou per "sobreviure". Doncs bé, això no funciona així! Sorpresos?

A la regió de Niederbayern, les cambreres d'una d'aquestes festes han rebut un curset d'anglès de dos dies per a poder atendre als turistes en condicions. Al finalitzar el curset, les cambreres eren capaces de dir frases com: "What do you want to drink?" (o digui, "què vol beure?") i han après com es diuen els plats que tenen al menú. Així doncs, les mosses s'han après que "Roast Pork" és el que els turistes demanaran quan vulguin un "Schweinebraten".

Per més sorprenent que us sembli, el nivell d'anglès que hi ha a Alemanya és força similar al que hi ha a Espanya. I és per això que es fan aquesta mena de cursets per afavorir la satisfacció dels turistes.

O sigui que si aneu de turisme a Alemanya, no us en refieu gaire de l'anglès... Avisats esteu! ;-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat Blog de la Natàlia,
Es agradable tornar a connectar amb tu...
Jo mateixa ho he comprovat...
En una visita a un metge, a Munich, que per cert era molt jove, em va fer un extens informe pel meu metge de capçalera i el va fer en alemany... és a dir, que va suposar que el meu metge dominava l'alemany.
Es a dir, que quan volgueu anar a Alemanya si no porteu una mica d'alemany après, ho tindreu una mica "xungo"
Assumpció.

Anònim ha dit...

Doncs he quedat ben sorprèsa!!!
Em pensava que Espanya en qüestió d'idiomes en aquest cas l'anglès, érem els últims de la fila.

Mª Rosa.