dijous, 21 d’octubre del 2010

A rentar-se les mans! (Prevenint refredats i la grip)

La tardor està donant pas a l'hivern lentament i les temperatures van a la baixa. Així, entrem a l'època ideal per agafar la grip o un refredat.

Evitar els contagis és més fàcil del que sembla! Només cal rentar-se les mans ben netes, cinc o més vegades al dia. De fet, donar la mà és la via de contagi número ú!

Així doncs, què significa rentar-se bé les mans? Doncs utilitzar sabó i fregar-se les mans durant uns 30 segons. D'aquesta manera, eliminem el 99.9% dels virus i bactèries... No fa falta utilitzar productes farmacèutics cars, només cal rentar-se les mans amb un sabó normal i corrent.

Rentar-se les mans amb sabó durant 5 segons o només amb aigua, és igual d'ineficaç i perillós que no rentar-se-les.

Si voleu idees de què fer durant aquests 30 segons per tenir uns resultats més efectius, aquí us deixo un cartell informatiu que vam trobar de viatge per Portugal...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La higiene de rentar-se les mans adequadament, tapar-se el nas o la boca amb un mocador quan un malalt esternuda o estossega i tú estas al costat i limitar els petons si hi ha una persona engripada, és una bona solució per no agafar refredats.
És bo beure cada dia cítrics rics en vitamina C. Com diu el refrany:
"Val més prevenir que curar".

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Va bé de saber aquestes coses i les mans han d'estar netes, però particularment, no crec que mai conti els 30 segons.
Crec de tot cor que ja comencem a estar empatxats de tanta informació.
Assumpció.