diumenge, 5 de setembre del 2010

Rothenburg ob der Tauber

Wow!! - Això és el que em ve al cap al recordar la bella Rothenburg ob der Tauber, la ciutat d'estil medieval més bonica que he vist mai. És totalment espectacular!

Tot i que, degut a la pluja, no vaig poder fer totes les fotos que hagués volgut, vaig fer un total de 318 captures en un dia. És una xifra gens menyspreable que us pot donar una idea de la bellesa que s'amaga en aquest lloc. He intentat fer una selecció amb cura, i he seleccionat 16 fotos! Crec que és tracta de l'article del blog que més fotos inclou!

Us podeu fer una idea de com és la ciutat? Preciosa! Si no sabeu què visitar en el proper viatge, no ho dubteu: Rothenburg ob der Taube! A la pàgina web oficial es pot trobar informació de la ciutat en castellà, que us ajudarà a organitzar el viatge.

Tal com el seu nom indica, la ciutat està situada al llarg del riu Tauber, però des de la ciutat històrica, el riu no s'arriba a veure, només a intuir.

A l'igual que les altres ciutats de la Ruta Romàntica, cada carrer té la seva pròpia personalitat i les cases mantenen una estètica uniforme.

La majoria de carrers del centre són per a vianants i els altres tenen poc trànsit, amb la qual cosa es pot passejar tranquil·lament. A més a més, són carrers estrets que col·laboren a crear una atmosfera molt especial i digne de veure.

Des de molts carrers és possible observar torres. Cada torre té un rellotge, perquè suposo que els habitants de la ciutat, estaven molt interessats en poder calcular de forma precisa el temps.


Per mi, cada carrer té quelcom que el fa especial. El que veieu a la foto inferior, va a parar al centre de la vil·la.

El cor de Rothenburg és massivament fotografiat. Si pareu atenció a la foto, us en adonareu que tothom està orientat cap a l'edifici rosa. Si podeu ampliar la foto, comprovareu que la majoria de la gent està capturant l'edifici amb la càmera de fotos.

I ben a prop trobem una estàtua de Sant Jordi! Tots sabem que Sant Jordi és el patró de Catalunya, així que em va sorprendre trobar-lo aquí. Suposo que la llegenda del drac va tenir un gran ressò a mig Europa i és el patró de molts llocs. Deu ser Sant Jordi el patró de Rothenburg? Podria ser que Sant Jordi protegís la ciutat i per això li dediquessin l'estàtua?

La foto inferior és la part de dins d'una de les entrades de la ciutat.

El dia que vam visitar la ciutat va estar el cel molt tapat i les fotos han quedat soses. Així que per fer més maca la foto, s'hi ha afegit un cel.

Les portes de la ciutat són una meravella arquitectònica...

... tant per dins...

... com per fora.

Entrant per la porta Spitaltor, es poden veure els canons amb els que la ciutat era protegida dels invasors.

Una de les coses que més sorprenen d'un lloc com aquest, és la sensació de que hi ha camins secrets! A la foto inferior teniu un exemple d'un d'aquells passadissos que sembla que estigui amagat i que porti discretament cap a algun lloc amagat.

És pot passejar per una bona part de la muralla que envolta la ciutat. Altres trossos de la muralla estan en procés de restauració.

Per dins de la muralla es poden llegir inscripcions amb la gent i empreses que han fet donacions per a la seva restauració.

A més a més, en els darrers anys, han construït un petit amfiteatre per tal que la gent pugui gaudir d'espectacles. Tot i que es nota la modernitat de l'obra, el respecte per l'ambient de la ciutat és màxim. És tracta doncs, d'una perfecta combinació entre els elements antics i els nous.

Com sempre que passa quan es visita un lloc així, moltes fotos apareixen en obres. En qualsevol cas, a la foto posterior podreu veure un altre edifici emblemàtic. En aquest cas, el que trobo més curiós és la segona finestra, que enlloc d'estar recta, està ben torta!

Com us comentava, el dia estava completament gris. Així que sempre es pot modificar el cel per tal de fer la foto més vistosa.

El que m'agrada especialment de la foto anterior són les finestres que hi ha integrades al sostre. Per cert, aquest edifici és un alberg! :-)

Les fotos amb els cels substituïts són gentilesa d'en Jordi Girona. Recordeu que la realitat sempre supera la ficció, així que us recomano de tot cor, que feu una visita a aquesta espectacular ciutat que es troba a Alemanya. No us defraudarà, ja que realment val la pena!

En cas de visitar la ciutat, no oblideu menjar el postre típic: Schneeball! N'hi ha de diferents gustos...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina ciutat medival més bonica!!!
Les fotos són precioses, aquesta ciutat és realment espectacular i digne de veure.
M'ha sorprès veure l'estatua de Sant Jordi, podria ser el Patró de Rothenburg ja que diuen que és patró d'altres llocs d'Europa i que es va fer molt famós en tota l'Europa Medieval, serà qüestió d'esbrinar-ho.

Has fet un recorregut fantàstic, per la Ruta Romàntica.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Fa molta gràcia veure un Sant Jordi a Rothenburg però enlloc deia que era realment Sant Jordi.
Una ciutat molt maca, molt neta i també molt visitada.
Les càmeres treuen fum!!!
Assumpció