dimecres, 1 de setembre del 2010

Nördlingen

I explica la llegenda que quan la dona del pelleter va anar a buscar cervesa pel seu marit, va observar com la porta del corral es movia. Resulta que un porquet s'estava rascant la cueta amb la porta i la dona va comprovar que estava entreoberta. Cuita-i-corrents va anar a cridar al vigilant del poble que va donar l'alarma: hi havia un lladre a la ciutat! El poble es va mobilitzar i el van poder detenir. No va poder robar a ningú.

I així va ser com el porquet es va convertir en el símbol de protecció de la ciutat de Nördlingen.

Nördlingen és una ciutat que forma part de la Ruta Romàntica que recorre alemanya. La ciutat està preparada per tal que els turistes en gaudeixin. La gent de l'ajuntament ha preparat un mapa amb una ruta de 4.8 km que passa pels punts més emblemàtics de la vil·la, incloent un tros de la muralla.


A la imatge inferior, es pot veure la ruta marcada amb puntets grisos, però de fet, la visita es pot fer sense mapa, ja que la ruta està molt ben senyalitzada per tot el poble.

La ciutat va ser construïda durant l'època medieval i està envoltada d'una muralla de més de 2 kilòmetres de llarg que es pot recórrer a peu íntegrament, sent la única d'aquestes característiques a Alemanya. Unes escales permeten accedir a la muralla per cadascuna de les portes de la ciutat.

Mirar la muralla, des de la pròpia muralla, és una vista que a mi particularment, em sorprèn i m'impacta.

És clar que des de la muralla també es poden veure diversos carrers de la ciutat. Una de les coses que més m'agraden d'aquests carrers és que les cases són de colors vistosos i totes tenen la mateixa forma, oferint un paisatge urbà molt estètic.

I des de qualsevol punt de la ciutat, es pot veure la torre de l'església.

De fet, l'església de la ciutat és també molt maca. Però aquí he de dir que encara no he vist cap església que sigui lletja. Crec que les esglésies i les catedrals és una de les millors obres arquitectòniques que hi ha per tot arreu. Val la pena veure-les. A mi sempre m'agraden i sento que he de capturar-les amb la càmera de fotos! ;-)

A Nördlingen hi ha moltes cases amb les bigues de fusta pintades de marró i les cases de color viu, donant aquest aspecte característic de les cases alemanyes. És clar que amb el pas dels anys la construcció no sembla haver aguantat del tot bé i si us fixeu veureu que algunes bigues han cedit una mica. Això es veu clarament a la casa groga.

Quan un visita un poble com aquest, que et transporta a una altra època, un se n'adona per què aquesta ruta s'anomena la Ruta Romàntica.

Quina preciositat de poble! Totalment recomanat! :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Dona goig veure aquests pobles tant ben conservats i m'encanta aquesta llegenda del símbol del porquet i la muralla que envolta a aquest preciós poble.
Tot molt bonic.

Mª Rosa.