dimecres, 8 de setembre del 2010

Leipzig

Leipzig és la ciutat alemanya on més gent viu al llindar de la pobresa, gràcies a les ajudes socials. Estem parlant d'un 27% de la població, en comparació al 14,4% de la mitjana alemanya. Està situada a l'antiga Alemanya de l'Est i està considerada una ciutat que intenta sortir de la marginació social... però que no ho acaba d'aconseguir del tot.

A la ciutat hi ha molta joventut, especialment estudiants universitaris. L'ambient de la ciutat és en certa manera bohemi, per això agrada per viure-hi durant uns anys, però resulta tan difícil trobar-hi feina. És per això que és una de les ciutats més econòmiques de tot el país.

Aquesta marginació de la que parlo, es pot veure des del primer moment...

La ciutat ha intentat netejar la seva imatge en els darrers anys i per això un té la impressió que és una ciutat en construcció.

Una de les coses que més em sorprenen és la canalització temporal de color blau, que es pot trobar en molts llocs de la ciutat, deslluint la magnificència de certs edificis.

Com la majoria de grans ciutats, té nombrosos edificis arquitectònicament interessants. I evidentment, un lloc on resar que sigui ben bonic! ;-)

El centre de la ciutat està preparat per tal que la gent hi passegi i pugui prendre refrescs quan fa bon temps, alhora que contempla els edificis que hi ha.

Els edificis que s'han construït en els darrers anys són d'estil totalment actual i s'han convertit en emblemes de la ciutat. Un d'ells és la torre de televisió, que és un dels edificis més alts de la ciutat.

A l'any 1813 les tropes napoleòniques van estar implicades en una gran batalla entre quatre poblacions (Rússia, Prússia, Suècia i Àustria), que va afectar greument la ciutat. En commemoració d'aquesta batalla es va aixecar el monument de Völkerschachtdenkmal, que actualment està en procés de restauració de la façana.

És un monument que impressiona per la seva mida (91 metres d'alçada)

Us poso una foto del detall de l'entrada, que tot i que el veieu petit, us asseguro que l'home de l'entrada té unes proporcions considerables... ;-)

Leipzig és una ciutat amb encant plena de contrastos.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Leipzig, és veu que és una ciutat amb bonics edificis i amb un monument impressionant, llàstima que Alemanya de l'est no acaba d'encarrilar-se per els problemes econòmics, desitjo que en un futur els hi vagi millor i també puguin sortir de la marginació social.

Mª Rosa.

Ángel ha dit...

Canalización temporal... Yo pasé por allí en 2005 y ahí seguía. Igual que los andamios en el monumento de Völkerschaftdenkmal.

¿Entraste en una iglesia que por dentro es blanca?

Natàlia ha dit...

Ángel: Creo que no entré en ninguna iglesia. Y lo de las obras, me dio la impresión que va por largo...

JR. ha dit...

Hi ha 'molt dialecte', a Leipzig?

Natàlia ha dit...

JR.: A mi em resulta molt complicat entendre a la gent de Leipzig. Però tot és acostumar-s'hi... ;-)

JR. ha dit...

És que no fa massa que estudio alemany i no conec el país, suposo que cada regió tindrà el seu dialecte, però en un "rànquing de dialectes no fàcils d'entendre" crec que el saxó va sota del bavarès! La regió oest és on es parla més semblant al 'Hochdeutsch' (Hannover i rodalies), oi?

Sempre m'ha cridat l'atenció l'antiga RDA, sobretot Leipzig i Berlin!

Salut!

Natàlia ha dit...

El tema dels dialectes és relatiu. Un s'hi acaba acostumant. Jo visc en una zona on es parla molt de bavarès. Hi ha coses que no entenc, però n'hi ha d'altres que per mi són normalíssimes i que pels alemanys del nord no ho són. És com si un estranger va a aprendre castellà a Andalusia. S'acostumarà a allò i fins i tot acabarà tots els participis amb -ao.

Per altra banda, quan un aprèn alemany, no té problemes amb els dialectes (perquè els problemes són de base i apareixen molt abans). Els dialectes no es reconeixen bé fins passat força temps d'estudi de la llengua alemanya... (Jo tot just ara començo a distingir que hi ha gent que parla diferent)...

Al principi, tot sona igual...

Els dialectes no han d'espantar a ningú! ;-)

JR. ha dit...

Fet i fet tens raó, l'únic que creia que els dialectes alemanys eren més marcats i amb més diferències, no sé pas per què...

I gràcies per respondre, molt agraït. :)

Natàlia ha dit...

A més, a les zones amb un dialecte marcat, hi ha molta gent que parla el hochdeutsch, especialment si veuen que ets estranger.

Molta sort en l'estudi de l'alemany, JR! :-)