dissabte, 4 de setembre del 2010

Dinkelsbühl

Al costat del riu Wörnitz i formant part de la Ruta Romàntica, trobem la ciutat de Dinkelsbühl. La ciutat, en molt bon estat de conservació, té un marcat ambient medieval. Està rodejada per una muralla que conté 19 torres i portes.

A l'igual que amb el poble de Nördlingen, l'ajuntament proporciona un mapa per a facilitar la visita. Nosaltres vam seguir la ruta vermella, però no estava tan ben indicada com a Nördlingen, el que facilitava el descobriment espontani de nous llocs! :-)

El plànol del poble, amb explicacions en castellà sobre lloc i els edificis, es pot trobar a la pàgina web de Dinkelsbühl.

Com que volíem gaudir de la Ruta Romàntica, vam decidir passar la nit aquí. Encara que no ho sembli, el que veieu a la foto inferior és un hotel. Evidentment, tot i ser un poble molt turístic, els hotels estan perfectament integrats en aquest ambient rural. Per dins, l'hotel era d'estil rústic, molt familiar. Gairebé era com sentir-se a casa!

Les cases son totes de mida similar, tenen portons a les finestres, estan pintades de colors relativament vistosos. En definitiva, ofereixen una estètica semblant i harmoniosa. És fàcil trobar fonts i estàtues, tot i la reduïda mida de la vil·la.

No es pot passejar per la muralla de la ciutat, però de tant en tant, es pot pujar a alguna de les torres i contemplar el paisatge.

I el que s'observa des de la muralla és precisament els carrers tranquils que tendeixen a l'horitzó. Tal com acostuma a passar, aquesta vista és més bonica en la realitat que en la foto.

Un dels motius pels quals no es pot passejar per la muralla és perquè hi ha gent que viu allà! Les torres s'han adequat i estan habitades. També hi ha llocs on la gent ha construït una casa ben a prop de la muralla.

Per cert, si us fixeu atentament en la foto anterior, podreu veure que hi ha dos torres. Una és rodona i l'altre és quadrada. De fet, no hi ha dues torres que siguin iguals! Cadascuna de les torres té alguna particularitat que les diferencia de les altres.

A part de les torres, cada carrer té un ambient diferent però sempre conservant l'estètica i l'harmonia que us comentava abans.

A la ciutat hi havia un graner. Però es veu que el van utilitzar per protegir els nens de la ciutat. Avui en dia, està en reconstrucció i és tot un símbol de la ciutat per tot allò que representa. El podeu veure a la següent foto:

Passejant per la ciutat, ens podem trobar antics pous. Com que ja no s'utilitzen per a l'extracció d'aigua, els han reconvertit en boniques jardineres.

Per cert, si us hi heu fixat bé, us en haureu adonat que no hi ha quitrà pels carrers. Tots els carrers estan formats per llambordes, que ajuden a donar aquest ambient tan personal i bonic.

Dinkelsbühl és una ciutat molt recomanable! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la Ruta Romàntica té tantes poblacions i es volen veure totes,ha de portar molt i molt de temps veure-ho tot. Però ha de ser summament interessant.
Si comences, et queden ganes de continuar...
Assumpció.

Anònim ha dit...

Les diferents torres de la muralla, les cases rustiques pintades de diferents colors, els pous i el graner, fan d'aquest lloc una ciutat encantadora. L'hotel sembla molt acollidor.
La Ruta Romàntica és molt bonica de veure.

Mª Rosa.