diumenge, 8 d’agost del 2010

Plou, plou, plou!!!!

No sé si recordareu que a principis d'any em vaig comprar l'estació meteorològica del Lidl. Al principi vaig pensar que es tractava d'una ganga, però ben aviat vaig veure que l'estació no és especialment fiable. Però a nivell domèstic... serveix! ;-)

Al mes de maig, dels 31 possibles dies, 26 dies va ploure. No va ser pluja intensa, però com que va ser continuada, es van recollir més de 125 litres/m2.

En canvi, durant el mes de juny i de juliol, només va ploure 14 i 12 dies respectivament. Com que va fer més bon temps en general, les precipitacions van ser força més carregades (acompanyant a tempestes d'estiu). Es van recollir un total de 156 i 153 litres/m2 respectivament.

I a l'entrar a l'agost... Sorpresa!!! Les temperatures van baixar dràsticament, tal com us he comentat els darrers dies, i a més a més, es va posar a ploure i ploure i ploure... En una setmana, s'han recollit més de 100 litres/m2, dels quals 60 van caure el dijous, que va estar plovent ininterrompudament...

Pluja acumulada els darrers tres dies

És per això que es poden veure els rius plens. De fet, us poso una foto corresponent a l'Isar, on s'ajunta amb un canal. El que veieu, és doncs, un lloc on l'aigua passa d'un punt a l'altre. Si us fixeu, tota l'aigua està al mateix nivell!! Les vores del riu han desaparegut i al costat de l'arbre del davant, es pot veure com allà hi havia un camí que ara el riu s'ha menjat...

Davant de totes aquestes precipitacions, espero que l'estiu torni a fer acte de presència... M'agrada el temps assolellat i les temperatures agradables. M'agrada poder anar en màniga curta!!! A veure si hi ha sort i l'estiu ens dóna una sorpresa agradable i torna... :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que algun dia del mes d'agost deixarà de ploure i tornarà l'estiu.
Desitjo que sigui a partir del 21 d'aquest mes, també desitjo que... passeu unes molt bones vacances!!!

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Gràcies Mª Rosa, i tal com tu dius jo també desitjo que fagi bon temps a partir del 21 i abans i tot.
Quina crescuda la del riu Isar!!
Assumpció.