dilluns, 5 de juliol del 2010

Maduixes: De la planta a la taula!

Una de les coses que em van sorprendre d'Alemanya, va ser veure unes maduixes gegants en mig dels camps de cultiu...

Evidentment, davant d'una maduixa gegant, és fàcil deduir que allò és una plantació de maduixes.

La setmana passada van dir per la ràdio que ara estan les maduixes en el seu millor moment. Per això, aquestes plantacions estan plenes de gent...

Jo em pensava que tota aquesta gent treballa allà, recollint les delicioses fruites vermelles, per tal que arribin ben fresques al supermercat.

La meva sorpresa va arribar quan em vaig assabentar que aquella gent no són pas treballadors, sinó que són persones que s'estan recollint les seves pròpies maduixes per portar-les directament a la cuina!

Es poden recollir tantes maduixes com es vulguin. I es paguen a un preu de 3 €/Kg. És a dir, que un s'ho passa bé recollint la gustosa fruita de temporada i a més a més, està ben vermella, ben madura. És la millor manera de poder gaudir de la fruita. I mé econòmic que al supermercat, on habitualment el Kg costa 4 €. És clar que nosaltres hem de pagar el transport fins arribar a la plantació. Però... val la pena!!! :-)

Nosaltres vam anar equipats amb un parell de Tupers, que vam omplir i que es van convertir en quasi 2 Kg de les millors maduixes que he menjat en els darrers anys.

Us poso una foto on es poden veure les maduixes que vaig recollir. El recipient està col·locat al passadís que hi ha entre planta i planta i en segon terme, es poden veure les maduixes que encara hi ha a la planta: algunes vermelles i algunes encara verdes.

He de dir que vaig gaudir com una nena!!

I ja estic pensant en repetir l'experiència en els propers dies. Mentrestant, estic intentant recollir receptes per a fer les maduixes... :-)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstiques les maduixes. Ja m'agradaria a mí anar-les a recollir personalment. A més a més tenen una mida molt bona; ni massa grans ni massa petites.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Quina maduixa més original! i més original és veure a la gent anar directament a els camps recollint les seves maduixes, em sembla fantàstic.
Quina foto més bonica d'aquestes maduixes, una fruita que està boníssima.

Mª Rosa.

Jose Luis ha dit...

Excelente idea.

Primero te pasas por una finca donde haya lechugas y tomates. Para una ensaladita.

Luego por otra donde haya patatas. Para la guarnición del segundo plato.

Y luego los fresones.

La idea es buena, pero debe cansar mucho ¿no?

:-P

Natàlia ha dit...

En media horita se tienen las fresas recogidas y... la diferencia de sabor con las compradas es abismal!

Es que no hay punto de comparación posible. Las compradas son más ácidas o incluso insípidas. Éstas son las fresas más buenas, sabrosas y dulces que he comido en los últimos años... (quizás en toda mi vida)