dijous, 29 de juliol del 2010

La tauromàquia vista des d'Alemanya

Ahir al matí, al mirar les notícies a la tele em vaig trobar que estaven parlant de la decisió que s'havia de prendre al Parlament de Catalunya, sobre la iniciativa popular per prohibir les "corridas de toros".

A la notícia es mostraven sorpresos per la iniciativa i deien que el negoci dels braus mou molts diners a Espanya. O sigui, patien que les "peles" fossin més importants que no pas el maltractament dels animals.

A la tarda, ja se sabia que el Parlament ha aprovat prohibir-los a partir del 2012. A tots els noticiaris en parlaven com una gran notícia pels drets dels animals. I ha estat aleshores quan han recordat que a les Illes Canàries estan prohibides des del 1991, o sigui, fa quasi 20 anys... i allà ningú es va queixar, tots tan contents.

Per mi, és una molt bona notícia aquesta prohibició de finalitzar una salvatjada que no té nom i que algú anomena "Fiesta"... Considero molt i molt positiu que Catalunya hagi escoltat el poble i hagi decidit acabar amb tot aquest "timo" (Nota tècnica: Després del maltractament, el pobre brau acaba generalment morint).

Hi ha qui ho considera un motiu de diferenciació entre el poble català i l'espanyol. Cal recordar el cas de les Illes Canàries, per veure que és simplement una salvatjada.

I el que no puc entendre, és que hi hagi parlamentaris que hagin votat en contra de la proposta de la prohibició!! No ho entenc... En qualsevol cas, és una notícia molt positiva i als mitjans alemanys ha estat rebuda amb molt d'optimisme i entusiasme. Per fi! Per fi hem donat un pas endavant!

8 comentaris:

David ha dit...

Veig venir quina sera la noticia d'avui en reaccio a les cadenes internacionals:

"El gobern federal Español fa els preparatius per aprovar una llei per evitar la prohibicio de la fiesta nacional a l'estat de Catalunya"

De fet ahir mateix el PP ja va advertir que presentaria una proposta al congres per declarar la fiesta nacional be d'interes español protegit, evitant la seva prohibicio, i un cop mes, el PP farà bandera española en contra del parlament català i el propi poble català -la llei es va tirar endevant per iniciativa popular.

Des del meu punt de vista, que el PP se surti amb la seva no es un problema: Catalunya estarà un punt més proper a la llibertat, i la tortura de torus es pot sobrecarregar amb un impost especial.

Un apunt: respecte lo del gobern federal i l'estat català, ho escric en referencia a una conversa que vaig tenir amb un dels propietaris d'una empresa de turisme espaial, que ells -i tres empreses més- volien utilitzar l'aeroport de Lleida com a base Europea d'aquest "esport de risc". Evidentment des de Catalunya els hi van dir que no tenien capacitat de donar permís i que per això tenien que anar a Madrid. Evidentment, ell nomes podia entendre això com una forma de gobern federal.

Natàlia ha dit...

David: Pensa que per sort, hi ha molta gent arreu d'Espanya, que també pensa que la tauromàquia és només una tortura d'uns pobres i indefensos animals.

I si a les Canàries es va prohibir al 1991 sense problemes, per què ara, que el poble català, per iniciativa popular ha decidit que tampoc ho vol, per què justament ara, s'ha de convertir en "fiesta nacional"? Què passarà a les Illes Canàries?

En fi, aquesta forma de fer política em desespera. Enlloc de ser constructiva, és totalment destructiva!

Anònim ha dit...

Jo també estic molt contenta en que prohibeixin les corrides taurines.
Aquí molts parlamentaris han votat en contra de la prohibició de les corrides per quedar bé davant d'Espanya, i s'han provocat moltes reaccions en contra de Catalunya quan aquí només el que volem és oposar-nos al maltractament animal.
Fora de Catalunya també hi ha molta gent que pensa com nosaltres.

Mª Rosa.

David ha dit...

La veritat es que jo també estic en contra del maltracte. Cada cop que posen imatges o una corrida per la televisió s'em regira l'estomac, encara que estigui fent zapping en horari infantil.

Respecte que hi ha mes gent a España que estigui en contra -i a qualsevol lloc del mon, afegiria-, es ben cert. Una de les noticies que circulava era el fet de que grups antitaurins madrileñs celeraven l'esdeveniment amb cava.

Ahh un ultim detall respecte els diners que "dona" la tauromaquia: no en dona, en costa! Avui en dia la "fiesta nacional" esta mes que subvencionada perque sino no seria rendible i fa temps que s'hagues acabat:

http://www.20minutos.es/noticia/276608/7/
>> Las fiestas taurinas nos cuestan 564 millones al año de subvención

Natàlia ha dit...

564 milions a l'any?!?!?!?!

Doncs ja poden anar tancant la paradeta que hi ha altres coses més importants per subvencionar...

Anònim ha dit...

Hem fet un pas endavant amb aquesta prohibició i jo estic molt contenta. Encara que les prohibicions no són bones, no hi havia cap altre camí.
Això farà vessar molta tinta, portarà polèmiques i debats que tots seran en contra de Catalunya. De tota manera tots els protectors d'animals d'Espanya també faran sentir la seva veu.
La "Fiesta Nacional" o tradició espanyola protegida (com volen molts), té molta força a nivell nacional...
Assumpció

Natàlia ha dit...

Segons els darrers estudis, un 70% dels espanyols no estan gens interessat en la tauromàquia... És una dada per fer reflexionar a qualsevol polític i utilitzar el sentit comú enlloc de fer el capullo...

Si un 30% de suport és "molt de suport i molta força nacional"... ejem, ejem...

Anònim ha dit...

Doncs és un fàstic perquè miris el canal que miris a la televisió espanyola (no als canals catalans), només parlen d'això i de com en som de dolents els catalans. (ara encara més mania)
Aquest 30% que tu dius té molta força.
Assumpció