dissabte, 3 de juliol del 2010

La política del mundial

Sembla ser que els polítics estan de sort: Tenen el mundial de futbol, que fa que milers de persones s'oblidin de qualsevol cosa i pensin només en els partits del dia. Avui, per cert, juga Alemanya contra Argentina i Espanya contra Paraguai. Els alemanys desitgen que tant Alemanya com Paraguai passin a la semifinal. De fet deien: "Un equip europeu i un d'americà seria l'ideal"...

I mentre la gent està ocupada en el futbol, què fan els polítics? Es posen les botes fent tota mena d'activitats totalment impopulars. A Espanya, com a mostra, l'IVA ha pujat dos punts i finalment, ha sortit la sentència sobre la constitucionalitat de l'Estatut. Sense comentaris.

I què ha passat a Alemanya? Per una banda han escollit el nou president (diplomàtic) de la república, en aquest cas un ninot que no serveix de gran cosa. I... tatatxan!! Han apujat la quota de l'assegurança mèdica pública.

La medicina pública a Alemanya arrossega importants deutes des de fa anys. Cada mundial de futbol, aprofiten per apedaçar el sistema, a costa de la qualitat que rep el pacient. Aquesta vegada, han apujat el preu que paga el contribuent. Fins ara, es pagava un 14,9% del sou. Ara, el percentatge puja fins a un 15,5%. A nivell mitjà, suposa que els assalariats pagaran uns 120 euros més a l'any. Hi ha altra gent que pagarà cap a 300 euros més a l'any.

Estem parlant que aquests euros, són només per tenir dret a assistència mèdica! Perquè cada cop que es va al metge, cal pagar 10 euros al trimestre per cada especialista i 5 euros per cada medicament. Sí, aquí existeix el co-pagament.

A més a més, tenen una política d'estalvi de costos que fa que intentin evitar fer proves als pacients, sempre que aquestes puguin ser cares (encara que les puguin necessitar per poder donar un diagnòstic fiable). L'alternativa? La sanitat privada, que té unes altres condicions econòmiques (i on als pacients els fan més proves de les necessàries, perquè "la caixa sona")

Em pregunto si realment no hi ha altres solucions per millorar aquesta mena de problemes.

Resumint: L'assistència mèdica a Alemanya és caríssima i està en una situació financera molt i molt complicada. Aprofitant el futbol, els polítics han apujat les taxes.

I si voleu la meva modesta opinió: Lectors que viviu a Espanya, cuideu el sistema sanitari del que gaudiu, que és força més bo del que hi ha a Alemanya!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em fa gràcia això que dius de que la nostra sanitat és millor que l'alemanya.
De fet jo també penso que no està gens malament. Quan algun pacient necessita alguna proba se li fa i no s'estalvien esforços per arribar a un diagnòstic, encara que moltes vegades resulti difícil. Que la gent estigui conforme amb tot el que se li fa, no és tan fàcil, ja que tant els encerts com les errades (que també n'hi ha) es dónen la mà.
Hauríem de tenir més cura de la nostra sanitat i no utilitzar-la tant a la lleugera i no anar al metge, a no sé que sigui necessari.
Moltes vegades els metges han de fer contents els pacients i demanen probes innecessàries, recepten medicament que tampoc fan massa falta etc...
Quan les coses no van bé, tots en sortim perjudicats.
Pel que fa als polítics i les decissions en temps de football, això ja té delicte... i ja no es troben les paraules.
Assumpció.

Anònim ha dit...

A la Sanitat Pública crec que hi tindria d'haver-hi alguns canvis com: les llistes d'espera i la falta de personal tan mèdic com d'infermeria i no estaria gens malament que l'habitació de l'hospital fos d'un sol malalt. A part d'això crec que està bastant bé.

I l'altra cara del Mundial de Fútbol és l'aprofitament dels politics, amb això estic totalment d'acord amb tu.

Mª Rosa.