divendres, 16 de juliol del 2010

Ja han passat dos anys!

Avui és com si fos el meu aniversari, ja que avui fa dos anys que vaig arribar a la bella Alemanya. He llegit el resum que vaig fer fa un any, i he de dir, que en un any, passen moltes i moltes coses!

Us explicaré breument com he viscut les coses aquest darrer any:

- He deixat d'anar a classes d'alemany, i tot i que molt lentament, crec que he estabilitzat i millorat l'idioma. Jo no noto millores significatives, però la gent que em veu cada 2 o 3 mesos, sí que les nota!
- He descobert que el clima afecta a l'estat anímic; quan van més de dues setmanes seguides sense veure el sol, em noto trista.
- M'he fet autònoma! A veure què tal m'anirà! :-)
- He descobert que Alemanya també té defectes; el país perfecte no existeix!
- He canviat feliçment el meu estat civil
- He escrit unes altres 325 entrades al blog! Deu n'hi do la paciència que teniu els meus lectors! ;-)

Si hagués de destacar un tema, destacaria el tema laboral. Sé que les condicions econòmiques mundials no són les millors per trobar una feina. I sé que la inseguretat amb l'idioma m'ha complicat molt les coses. Per això, el fet d'haver-me donat d'alta com a treballadora autònoma, per a poder aconseguir els meus somnis, és quelcom molt important.

En els darrers mesos he après moltíssim i he descobert que m'encanta el que faig i m'encanta el meu nou rumb laboral! Confio en que tot surti bé! :-)

Respecte a l'idioma... Mica a mica puc entendre les pel·lícules, la tele i quasi tot... o això és el que crec! Ara bé, quan de cop i volta no entenc res de res... resulta que m'estan parlant utilitzant moltes paraules bavareses! Paciència... També les acabaré aprenent! ;-)

Resumint: Estic molt contenta i confio que en el meu tercer any, les coses segueixin anant tant bé com fins ara! :-)

Felicitats Natàlia, ho estàs aconseguint! :-)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molta sort i felicitats! que tot segueixi tant bé com fins ara.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Com passa el temps! sembla que sigui ahir que te'n vas anar i... ¡ja fa dos anys!. I amb aquest temps t'han passat moltes coses i moltes de bones, doncs FELICITATS i que tot segueixi bé i millor.

Mª Rosa.

Jose Luis ha dit...

¿Autónoma? ¿Y qué tal la experiencia?

Natàlia ha dit...

Sobre ser autónoma es algo que aún es pronto para evaluar. Tengo más trabajo que si fuera asalariado (revisar mis facturas, revisar que pago las cosas a tiempo, etc...). Me tengo que hacer cargo de pagar mi seguro de jubilación, de salud, etc.

Hasta que no venga la declaración de hacienda en enero, no voy a saber cuánto me quitan de impuestos. Y eso significa que tengo que ahorrar como una hormiguita, porque en enero se van a llevar todo el dinero de golpe.

He calculado que tengo que pagar aproximadamente un 50% de lo que gano...

Mis obligaciones como autónoma son mayores que las de un asalariado y el sueldo... ¡eso todavía no lo sé!

Así que aún es pronto para evaluar...

Lo que pasa es que ser autónoma, parece que es la manera más "fácil" de encontrar trabajo... (Ya sabes, ahora soy un gasto variable en lugar de un gasto fijo)