divendres, 14 de maig del 2010

Albergínies farcides

Com que a vegades no sabem què cuinar, avui us proposo les albergínies farcides.

Per què? Doncs per diversos motius:

- Perquè la temporada bona de les albergínies ja ha començat
- Perquè és una recepta equilibrada
- Perquè és un clàssic de la cuina tradicional
- Perquè es faci com es faci, queden boníssimes!!!

Sé que hi ha petites variacions per fer-les, així que us poso la recepta que jo he seguit:


Albergínies farcides

Ingredients (per a quatre persones):

- 2 albergínies mitjanes o grosses
- 400 grams de carn picada (ja sigui de vedella o mesclada amb porc)
- tomàquet (jo he utilitzat el de pot)
- una ceba
- Sal, pebre i espècies al gust

Procediment:

Tallem les albergínies per la meitat i les posem al forn una mitja hora a 180º.
Per tal que no quedin seques, es poden embolicar amb paper d'alumini.
Quan surtin del forn, esperem una mica a que es refredin i les buidem amb l'ajuda d'una cullereta.

Mentrestant, tallem la ceba ben petita i fem un sofregit amb una mica de tomàquet.
Quan la ceba estigui tova, hi afegim la polpa de l'albergínia i la carn picada. Ho coguem uns 15 minuts. Ho salpebrem al gust.

Omplim les albergínies amb aquest farcit que hem preparat i les col·loquem en una safata per anar al forn. És recomanable cobrir la base de la safata amb beixamel, però com que jo sóc una fanàtica del tomàquet, he optat per fer una deliciosa salsa de tomàquet fregit.

Ho cobrim amb formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar.

L'experiència:

Tant la salsa de tomàquet com el farcit els vaig fer amb poques espècies, per tal que els diferents aliments tinguin un gust més autèntic.

El resultat:

El plat ha quedat deliciós, tot i que la propera vegada utilitzaré només vedella i hi posaré una mica més d'espècies a la carn, per experimentar.

He d'afegir que passades unes hores, l'albergínia estava més bona! Com en la majoria dels plats de carn, una vegada han reposat, estan molt més gustosos i bons.

En qualsevol cas, es tracta d'una recepta senzilla, que en poc més d'una hora està feta i que és un dels meus plats preferits! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les alberginies farcides estan boníssimes. Aquesta recepta és perfecta, també amb beixamel surt bona. La carn barrejada "vedella i porc" sempre queda més tendra que vedella sola.
T'ha quedat un plat fatàstic.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Estan boníssimes i a mí com a tu m'encanten.
si hi poses una mica de porc possiblement t'agradaran una mica més. Et resultaran més tobetes i no tant asserraÏdes.
Assumpció.