dimecres, 14 d’abril del 2010

Espigons

Avui va d'espigons...

Com sabeu, la costa catalana està plena d'espigons de granit que canvien els corrents marins, desafavorint la regeneració natural de les platges.

Sense entrar en si hi ha alternatives adequades als problemes que creen els espigons, vull mostrar-vos una imatge d'un espigó de Funchal (a Madeira).

Aquest espigó està situat al passeig marítim. Si presteu atenció a la imatge, veureu que l'espigó no està format per blocs de granit, sinó per uns blocs de formigó. Tenen una forma geomètrica tetraèdrica, que suposo que proporciona una bona estabilitat.

El que no sé, és si aquests blocs de formigó és una solució més ecològica i funcional que els de granit de la costa catalana... o si tots dos són iguals de bons o dolents. Què en penseu?

3 comentaris:

Ángel ha dit...

Pues busca en Google imágenes el rompeolas de Llanes (Asturias, pegadito a Cantabria). Son cubos de hormigón, algunos hasta están pintados.

Anònim ha dit...

Jo crec que el granit és molt més ecològic que el formigó, però tan un com l'altre fan la mateixa funció en canviar les corrents marines.

Mª Rosa.

Natàlia ha dit...

Ángel: Estuve en Llanes y no vi rompeolas pintados! Es más, he revisado mis fotos... y no tengo ninguna con esos cubos!!! cachis la mar!