dilluns, 12 d’abril del 2010

El negoci de la fusta

A Alemanya hi ha molta gent que es dedica al negoci de la fusta. I cada any, tallen milers d'arbres per vendre'n els seus troncs...

A mi no m'agrada perquè és com deixar els boscos despullats...

Em diuen que també planten nous arbres, per vendre'ls més endavant. Però tinc la sensació que el ritme al que es tallen els arbres és major al ritme que necessiten per créixer novament...

Crec que els propietaris d'aquests arbres, cada vegada estan més influenciats pels diners que en poden treure i que cada vegada, fins i tot aquí a Alemanya, el sentit de la paraula ecologia està canviant... No hi ha cap altre solució abans de tallar tants arbres?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És trist que s'hagin de fer iniciatives com aquestes i més aqui Catalunya que amb els incendis de l'estiu ja es perden molts arbres.
Cal protegir els boscos de les tales abusives.
A Alemanya hi han molts boscos i encara que diguin que existeixen plantacions per nous arbres, és trist que en tallin tants, ja que un nou arbre creix a un molt llarg termini.
Si volguessin fer altres substituts de la fusta ho ferien, però com és un bon negoci no hi trobaràn solució.
Els boscos són els pulmons del món i s'han de respectar.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

El diner ho mou tot i també a Alemanya. A mí també em fa molta pena que en tallin tants, però que hi podem fer nosaltres?.
A Catalunya i Espanya, per desgràcia, es produeixen alguns incendis que potser si els boscos haguéssin estat més néts no s'hagueren produit.
Però el meu parer és de que s'han de conservar els boscos tal i com són i per això es necessiten moltes persones.

Assumpció.