diumenge, 14 de març del 2010

Pastís de xocolata light

Ens van convidar a dinar. I quan vaig preguntar que si portava una ampolleta de vi, tal com és típic a Espanya, em van dir: "No, millor porta un pastís, que et queden molt bons". Vaig estar contenta pel compliment i vaig decidir que utilitzaria la típica recepta del iogurt i que faria una variant de xocolata.

Per fer un deliciós pastís de xocolata, necessitava la recepta base:

- 3 ous
- 1 iogurt natural
- 3 mesures de iogurt de farina
- 2 mesures de iogurt de sucre
- mitja mesura de iogurt d'oli
- 1 sobre de llevat

i a més a més...

- 1 mesura de iogurt de xocolata en pols (100% cacau)
- mitja mesura extra de sucre

Doncs bé, em vaig concentrar en tal que quedés un bon pastís de xocolata. Per tal d'obtenir una textura més interessant, vam decidir ratllar mitja rajola de xocolata i la vam afegir a la massa. I ho vam posar tot al forn.

Per coure's va necessitar uns minuts més que si no tingués xocolata.

Fins aquí tot correcte... La sorpresa va venir quan al cap d'una estona vaig recordar que havia oblidat posar-hi oli!!! Espantats, vam decidir que provaríem el pastís per saber si calia tornar-lo a fer o no... I després de provar-n'he varis trossets, vam arribar a la conclusió que acabàvem de fer un deliciós pastís de xocolata light!!!

Mmmm... Potser no està tan esponjós com ho estaria si tingués oli, però ja se sap, que els productes light, no són ben bé iguals que els productes "normals"... jajajaja!!! ;-)

Així que hem decidit que portarem el nostre pastís de xocolata light tallat en porcions individuals. Esperem que agradi! :-)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa molt bona pinta! i si vosaltres ho heu trobat bo, ells també ho trobaran.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Sehr lecker!
Meritxell

Anònim ha dit...

Aquest pastís de xocolata fa bona cara, però crec que l'oli li donaria un aspecte més esponjós i si jo el faig el faré amb oli.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Aquest pastis fa molt bona cara,el faré sense oli