divendres, 5 de març del 2010

Els cotxes problemàtics...

Mireu atentament aquesta gràfica...

Sabeu de què parla?

Parla dels problemes que hi ha amb els cotxes, fins al punt que el fabricant ha de cridar-los per revisar peces o software defectuós.

Al diagrama de barres es pot veure com cada any han cridat a revisió més i més cotxes. En color vermell es veuen els problemes greus que afecten a la seguretat del vehicle. Aquests han augmentat molt i es preveu que aquest 2010 augmentin de forma exponencial.

Des del meu punt de vista, alguna cosa està passant en el procés de producció. Potser han reduït els costos de producció a base de reduir els tests del producte final... Mmm... Se'm puja la mosca al nas!

I vosaltres, què en penseu? Millorarà la fiabilitat dels productes en els futurs anys, arrel dels problemes detectats darrerament?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A ningú li agrada comprar un cotxe defectuós, doncs els fabricants tenen l'obligació d'entregar un bon producte a els seus clients.
Hi ha gent que es declinen per els cotxes que més els hi agrada, jo crec que t'has de declinar més per saber el que compres.
Confio en que millori la fiabilitat dels cotxes en els pròxims anys, tant per la nostra seguretat com per la butxaca.

Mª Rosa.

David ha dit...

Però en la grafica no parla de la procedencia dels defectes.

Tan sols als EEUU es calcula que la companyia Toyota ha sigut la responsable de 35 morts degut a errors de programacio.

Fa mes de 40 anys que existeixen les eines necessaries per fer una programacio clara i segura. A mes, els programes no peteixen les inclemencies del temps ni el desgast, per tant un cop ben fet, es infalible -fa exactament el que se li ha demanat que faci.

Aixi doncs, ¿perque les companyies que fabriquen programes per tasques critiques no busquen profesionals en la materia?

Les Enginyeries Informatica i Industrial s'han mostrat distants i amenaçades mutuament. Cada una ha intentat abacarcar terrenys diferents. En la E.Informatica es donava mes pes a la velocitat de creacio i l'accesibilitat de la tecnologia que no pas a la seguretat i a la fiabilitat de l'E.Industrial.

Avui en dia estem plens de dispositius i maquinari que gobernats amb programacio que "funciona per casualitat" -sense verificar. Un cotxe, un ascensor, el sistema de trafic de trens, el sistema de vol d'un avio, el subministrament electric de casa teva, ... tot aixo es suceptible de petir un error fatal.

En el mon s'ha oblidat que l'E.Informatica es tant fiable, o mes, que l'E.Industrial. Els projectes apretats i la presio de la competencia fan oblidar els requeriments de seguretat i fiabilitat.

¿Quan temps i quants accidents mes faran falta per a que la societat prengui conciencia que les coses calen que estiguin ben fetes?