dimarts, 2 de març del 2010

Conduint amb GPS

El GPS és un dispositiu que ajuda a la conducció, especialment en llocs desconeguts. En el viatge a Madeira, ens va ajudar moltíssim!! Sense ell, haguéssim estat totalment perduts...

A la foto si us hi fixeu, veureu el següent:

- Una de les carreteres principals del nord de l'illa de Madeira
- Anàvem ajudats de GPS per no perdre'ns
- Davant nostre hi ha un autobús que circula en el mateix sentit, un cotxe blanc que ve en sentit contrari i un cotxe negre aparcat tranquil·lament a la carretera.

Els aparcaments a les carreteres principals de l'illa és habitual.

De fet, allà a Madeira, el GPS no va trobar cap autopista, ni va rebre cap senyal referent a l'estat del trànsit.

Doncs bé, a Alemanya el GPS rep informació sobre l'estat del trànsit! Es veu que els GPS poden ajudar a evitar un embussament. De totes formes, sembla ser que no sempre és recomanable seguir les indicacions en cas d'embussament, perquè ens asseguraríem anar a parar a un altre embussament... Aquí van un exemple del que podria passar:

- En una autopista, amb una capacitat de més de 4500 vehicles per minut (o hora?), hi ha un accident i es forma un embús.
- Els GPS dirigiran automàticament a la gent fora de l'autopista.
- Possiblement el 10% seguirà les indicacions del seu GPS, que triaran un camí similar.
- Possiblement els desviaran pel mig d'un poble amb semàfors, que amb més de 400 vehicles es col.lapsen.

Per tant, tindrem que la gent que ha deixat l'autopista per evitar una caravana i ha tingut la mala sort que el GPS els ha desviat a un semàfor, es trobaran novament col.lapsats. En aquest cas, la via més ràpida i millor és seguir a la caravana a l'autopista.

O sigui que, tot i les indicacions d'un GPS, cal utilitzar el sentit comú!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Va molt bé portar un GPS per les ciutats, ja que és una bona idea per la gent que es distreu fàcilment, però sobretot va bé per viatjar a llocs desconeguts i així sempre et sents segur.

Mª Rosa.