dissabte, 9 de gener del 2010

Visita al dermatòleg

Els que em coneixeu, sabeu que sempre he tingut la pell amb tendència acneica. Segons la quantitat de nervis que circulen pel meu cos, n'he tingut més o menys.

Quan vaig mudar-me a Alemanya, vaig venir amb el meu "carregament" de productes per a la cara: gel per netejar-la, tònic per retirar les impureses i crema per hidratar-la. El problema va començar, quan els productes se'm van acabar. No sabia quins productes utilitzar.

A més a més, els meus nervis van augmentar i per tant, l'acne va rebrotar. No li vaig donar gaire importància, creient que marxaria de la mateixa forma que havia rebrotat. El que sí que vaig fer, va ser provar tots aquells productes que creia que em podrien anar bé.

Considero que aquests tres productes de la foto són especialment desafortunats per la meva pell. El del pot de color blau em deixava la pell molt greixosa. El del pot de color verd me la ressecava tant que semblava que tingués la cara plena de caspa. El del pot de color rosa, encara la ressecava més!

Va ser quan vaig anar a la perruqueria que em van comentar que tenia uns grans molt enfadats i que potser convindria que anés a veure un dermatòleg. Vaig dir-me: "Té nassos que siguin els altres els que t'hagin de donar una solució tan simple i adequada com anar al dermatòleg! Que porto mig any amb aquests grans emprenyats que no volen marxar!"

Així que vaig demanar hora per anar al dermatòleg. Mentrestant, vaig provar a netejar-me la cara amb camamilla. La camamilla sembla ser que va ser ben rebuda per la cara. Els grans es van calmar i la pell no va reaccionar ni creant caspa, ni creant més greix del compte. De totes formes, tenia la sensació que no n'hi havia prou.

La visita al dermatòleg va ser semblant a les que havia tingut amb el dermatòleg del baix Maresme: el Dr. De la Maza. És a dir, em van atendre en 1 minut i vaig tenir la sensació que ni van arribar a observar el problema. Van dir que era acne, que calia fer-lo fora i que possiblement estava agreujat per l'estrés. Em van receptar un antibiòtic clàssic per a l'acne: l'eritromicina, acompanyat en una emulsió de linola. No em van dir durant quan de temps havia d'untar-me amb això... :-/

El producte no es ven en forma comercial. Així que el van haver de preparar a la farmàcia. Me'l van donar en una dosi estil desodorant. Cal roscar per sota per tal que la crema surti per dalt.

Com a mínim, l'envàs fa que sigui molt pràctic.

La dermatòloga em va recomanar una consulta amb una assessora en cosmètica. Aquí va venir la meva gran sorpresa: A la consulta del dermatòleg, tenen una noia que consella sobre la cosmètica i els cuidados més adequats per a cada tipus de pell!!

Així que sortint de la porta de la dermatòloga, vaig anar a visitar a la "cosmetiquera". La noia em va explicar perfectament que el problema de l'excès de greix i de la deshidratació de la pell (la "caspeta") van lligats de la mà. Va estar una bona estona dient quines alternatives tenia i com havia de cuidar-me la cara. Va explicar com utilitzar tots els productes. I aquí hi ha el que em vaig endur:

- Espuma netejadora
- Crema hidratant
- Màscara exfoliant a base d'argila blanca, per utilitzar un cop a la setmana

He de dir que els productes no són precisament econòmics, ja que tots tres pugen a quasi 60 euros. Però la meva situació facial era desesperant. Per ara, noto que els productes es porten bé amb la meva pell, la qual es veu menys vermella i menys "brillant". El tema de la hidratació encara està a mig gas.

Em va dir la noia que si la pell estava massa deshidratada, hi havia un oli per posar abans de la crema hidratant, que ajuda molt més a mantenir-la ben hidratada.

Em va dir que havia de tenir sobretot constància i que necessitava unes 4 setmanes per tal que la pell s'acostumés als productes. De totes formes, va dir que progressivament aniria notant millores... Ja veurem doncs, com evolucionarà la meva pell! :-)

Una cosa està clara: A Alemanya, les consultes dermatològiques tenen tots els serveis disponibles, inclòs la venda i assessorament de productes que ajudin a millorar la higiene de la pell. Una agradable sorpresa! :-)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

A mí, me controla mis lunares y prefiero ir en época vacacional porque así no tiene consulta él.
Me parece interesante lo de la experta en cosmética.

Anònim ha dit...

Està molt bé que la dermatologia estigui junt amb la cosmètica i la venda dels productes, doncs així segur que et fan un bon tractament adequat a la teva pell. Aviat trobaràs milloria, és qüestió de paciència i pensa que quasi tots els productes de cosmètica són cars i més si són bons, tot sigui a fi de be.

Mª Rosa.