dilluns, 11 de gener del 2010

Neu a Munich i rodalies

Aquests dies hi ha notícies de que està nevant amb força per tot Europa. A la televisió alemanya han dit que hi ha hagut problemes a Astúries i a altres punts de la Península Ibèrica, al Regne Unit, a aeroports de França i al Nord d'Alemanya. De fet, en aquella zona el vent ha acumulat gruixos entre 60 i 1 metre de neu que ha bloquejat cotxes i ha obligat a tallar l'autopista A-20 a Mecklenburg-Vorpommern.

En canvi, el Sud d'Alemanya no s'ha vist afectat per aquest excés de neu. És més, Munich és un dels llocs on menys ha nevat durant el cap de setmana. Per tant, la gent de la zona no té cap complicació per anar a treballar. Tot està igual que qualsevol altre dia d'hivern.

D'avant l'allau de notícies sobre el temporal de neu, la gent es torna molt més previsora. Des de fa uns dies, les estanteries dels supermercats es buiden ràpidament, com si la mercaderia hagués de quedar bloquejada i no es pogués comprar menjar en setmanes! :-P

A més a més, per reduir els problemes en la retirada de neu dels cotxes del carrer, hi ha gent que posa els netejaparabrises en posició vertical, tal com es pot veure a la fotografia següent.

Altres persones cobreixen el parabrises amb protector. És com els que s'utilitzen a Espanya per anar a la platja, però enlloc d'estar posat a la banda de dins del cotxe, està posat per fora.

Una altra de les conseqüències és que els nens no surten al carrer a jugar. I tot i que entre els blocs de pisos hi ha entreteniments per als més menuts, aquests queden completament inutilitzats durant aquests dies...

De fet, està previst que avui nevi tot el dia aquí al Sud d'Alemanya. No s'esperen però, les complicacions enregistrades els dies anteriors a altres llocs d'Europa. Caldrà però, veure quina és l'evolució de tot plegat.

I ho continuo dient: M'encanta la neu! :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Espanya a nevat a quasi tot arreu i aquí Catalunya a part dels llocs de sempre, ha nevat a Lleida i sobretot a Tarragona i molts pobles han quedat incomunicats. A Barcelona i rodalies, maresma etc. només han baixat les temperatures però al ser un fred sec i amb calefacció s'ha aguantat força bé, ara ja va de baixa, el diumenge i avui a fet sol, ara el problema dels llocs a on ha nevat són las glaçades que són més perilloses.

Mª Rosa.