dimarts, 19 de gener del 2010

Goodbye Deutschland

No, no tinc intenció de marxar d'Alemanya... Jo us vull seguir parlant dels programes que donen per la tele. En aquest cas, "Goodbye Deutschland".

Sé que a Espanya es poden veure un munt de programes sobre emigrants:

- Afers Exteriors (TV3)
- Callejeros viajeros (Cuatro)
- Españoles por el mundo (TVE)

En aquests programes, s'acostuma a veure gent que busca fortuna a l'estranger i que tot els va de mil meravelles, o tot just el contrari. Tot depèn de l'equip de muntatge, que decideix com manipular les imatges gravades, seguint els interessos de l'audiència.

Doncs bé, a Alemanya des de l'any 2004 es pot veure "Goodbye Deutschland", que està en total consonància amb els programes anomenats anteriorment.

Al principi cada capítol durava 60 minuts, però degut a l'èxit obtingut, a partir del 2007 van passar a fer emissions de 120 minuts cadascuna. En el programa, fan el seguiment de vàries persones alhora. De fet, una persona pot aparèixer en més d'un capítol!

Es veu de tot: històries d'amor que acaben en ruptura, altres que es casen, gent que regateja com si ho hagués fet tota la vida, gent que aixeca el negoci, gent que es queixa i torna a casa, etc. A mi em sembla un format força realista.

Els alemanys viatgen per tot el món. El més freqüent és que obrin un restaurant o un bar. Mallorca és una de les seves destinacions preferides, tal com es veu en aquest programa. De fet, és sorprenent veure que quan busquen treballadors... en troben un munt de procedència alemanya! On són els mallorquins? ;-P

També es freqüent que viatgin a Amèrica Llatina per millorar el seu espanyol. I el que més em sorprèn és que tot i que se'ls noti l'accent alemany, també tenen tocs de l'accent del país al que viatgin. Em fa gràcia! :-)

N'hi ha que van a països de parla anglesa, tot i tenir dificultats amb l'idioma. Altres escolleixen llocs més exòtics com Àfrica i la Índia.

El que està clar, és que avui dia s'emigra moltíssim més que abans i no es fa per trobar feina, sinó per tenir una vida més completa i feliç. Alguns ho aconsegueixen i altres... tornen a Alemanya. I és que com he dit anteriorment, les persones que formen part del programa, poden aparèixer en més d'una emissió. Hi ha famílies, que fa anys que se'ls fa un seguiment! :-)

Us poso una de les imatges del programa, en la que es veu una escena típica: un negoci d'hosteleria obert pels alemanys! ;-)

Per cert, creieu que aquesta mena de programes fomenten que la gent emigri?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia, per casualitat he aterrat al teu bloc i m'ha agradat molt la teva entrada sobre els programes de gent emigrant... Es dóna la casualitat que mir molt poc la tele però aquest tipus de programes m'encanten, tal volta perquè també m'agradaria fer-ho però ara per ara hi ha massa coses que em fermen a Mallorca! Mira per on, jo ho som i et puc assegurar que efectivament tenim una "invasió" d'alemanys dins ca nostra. Concretament jo som mestra i d'una classe de 25 alumnes, 6 són alemanys o fills d'alemanys... i això que no som a una zona costanera!Per tant, els mallorquins existim però com a vegades coment, arribarà un moment que pareixerem els "sioux": viurem a una reserva i serem visitats pels turistes! (És una broma, però et puc assegurar que segons a quines zones t'has de recordar que ets tu el que ets a casa i no ells)
Esper poder seguir llegint el teu bloc més detingudament i intercanviar impressions. Salutacions. Jerònia.

Natàlia ha dit...

Gràcies Jerònia per la teva opinió.
M'alegra molt saber que encara hi ha mallorquins a Mallorca! ;-)

Anònim ha dit...

Jo sempre veig aquests programes sobre emigrants."Espanyoles en el mundo" és el que més m'agrada, doncs més que rés els espanyols que viuen allà t'ensenyen els encants del país, les costums, la gastronomia, la cultura i els llocs més bonics per visitar.
Crec que més que fomentar l'imigració, fa que la gent per les vacances es plantegi anar a visitar el país.

Mª Rosa.

David ha dit...

Sigui com sigui jo em quedo amb el meu afers exteriors del mikimoto, te un punt ironic unic.

Un dels programes que mes em va agradar va ser el que va viatjar a Madrid, i va ensenyar com vivien els catalans mes enlla de la seva frontera.

Un dels altres programes que va ser molt destacable va ser la seva visita a Dubai, o el de la visita a Corea del Nord. Alla es on es nota que l'home no nomes es limita a l'entorn "cultural" sino tambe al politic i economic. Que deu haver estat d'aquells dos que seguien a Mikimoto per tota Corea?

Ahhh si, i fantastic el programa de la Polinesia, em vaig enamorar... bueno, la veritat es que ja ho estava d'abans :)

Un record, emigrada a Alemania ;)