dissabte, 30 de gener del 2010

Festa especial d'aniversari

Ahir vaig celebrar el meu aniversari. Vaig intentar fer una festa especial, per poder-la recordar tota la vida. Així que vaig dedicar més temps a preparar-la que l'any anterior. Tot i així, encara ens en va faltar una mica!

Us explicaré com va anar, per tal que us en feu una idea i quan passi el temps, pugui reviure el què va passar aquella tarda! ;-)

Per començar la festa amb força, s'ha d'omplir l'estómac! Així que vam preparar:

- Arròs 3 delícies
- Palmeretes de pernil i formatge
- Mini-rotllos de primavera
- Coca de llimona i xocolata

La coca de llimona i xocolata la vaig preparar seguint la clàssica recepta del iogurt. Quan la massa va estar a punt, vaig separar-ne la meitat i vaig afegir-hi tres quarts d'unitat de xocolata en pols i un quart més de sucre. Va quedar boníssima! Tant, que fins i tot es van menjar les engrunes! ;-)

Quan vam haver acabar de sopar, vam començar amb la festa en sí. Vam voler imitar el concurs Schlag den Raab, que emeten a la tele. En aquest programa, una persona intenta vèncer al amfitrió del programa a través de diferents proves. Nosaltres però, vam adaptar-lo a una competició entre equips: homes contra dones!

Vam preparar un total de nou proves. Per fer-ho més emocionant, les darreres proves són les que més punts donen.

Aquí van les nostres proves! :-)

1) Menjar palets de sal (5 punts)

L'objectiu del joc era menjar el major nombre de palets de sal en un minut. De fet, està comprovat que no se'n poden menjar més de 15, degut a que són molt secs. Així que vam reptar als nostres participants. El representant masculí va aconseguir menjar-se 10 palets, mentre que l'equip femení només va poder-ne menjar 8.

A la foto podem veure la representant femenina menjant els palets totalment concentrada.

2) Geografia (7 punts)

Per aquesta prova, vam utilitzar el Globe Game, un joc de geografia de 5 rondes, que es pot trobar a Internet. Al final de les 5 rondes, els homes van guanyar 240 a 214.

3) "Ich packe meine Koffer..." (9 punts)

En català traduït com "Faig la maleta...", és un joc de memòria que consisteix en afegir coses a la maleta imaginària. Es juga un contra un i cal repetir la llista d'objectes que s'han empaquetat, en l'ordre correcte i afegint-ne un de nou. Per exemple:

Jugador 1: Faig la maleta amb una raqueta.
Jugador 2: Faig la maleta amb una raqueta i una tovallola.
Jugador 1: Faig la maleta amb una raqueta, una tovallola i un banyador.
Jugador 2: Faig la maleta amb una raqueta, una tovallola, un banyador i un barret de bany.
Jugador 1: Faig la meva maleta...

Quan un jugador s'equivoca en l'ordre o s'oblida d'algun objecte ha perdut la partida.

Aquest joc, va ser el primer joc que l'equip de les dones va endur-se a la butxaca! ;-)

4) Tastar (11 punts)

Per preparar aquest joc, vam comprar un munt de sucs de fruites de diferents gustos. Els vam donar a provar amb els ulls i el nas tapat. Pel que sembla, quan et tapes el nas, costa molt més reconèixer els gustos, cosa que es nota fàcilment, quan estem refredats.

Els representants dels dos equips van tenir moltes dificultats per reconèixer els gustos, així que els vam permetre utilitzar el nas. En les noves circumstàncies, el reconeixement dels sucs va seguir sent complicat.

A la foto podem veure al representant masculí intentant esbrinar que allò era suc de pastanaga! ;-)

Les dones però, van guanyar la prova.

5) Percepció del temps (12 punts)

Per aquesta prova, vam agafar el nostre temporitzador de cuina, d'alta precisió, i vam programar-lo per sonar en 2 minuts. Els equips havien de prémer un polsador quan creien que havia de sonar el rellotge. El marge d'error era de 20 segons.

L'equip de les dones va guanyar la prova amb orgull i satisfacció! :-)

6) Un, dos, tres... responda otra vez! (13 punts)

Seguint la línia del mític concurs de Televisió Espanyola, vam preparar uns quants temes per tal que els equips donessin el major nombre de respostes possibles.

Vam preparar coses com:

- Noms que continguin la lletra L, com per exemple "Laura"
- Activitats que es poden fer a casa, com per exemple "escombrar"
- Aplicacions típiques de Windows, com per exemple "Word"

El joc va estar molt renyit fins al final. L'equip dels homes va guanyar per una estreta diferència de 5 punts: 55 a 50.

7) Tirar les llaunes (14 punts)

Cam col·locar uns quants gots de plàstic formant una piràmide, al damunt d'una cadira. Els jugadors havien de derrocar-los gràcies a una pilota de goma que havien de llançar amb bona punteria.

L'equip dels homes va guanyar la partida, després d'un improvisat "Tie break" per desempatar-los.

8) Música al revés (15 punts)

L'objectiu del joc era indicar el títol d'una cançó, que sonava del revés, en el menor temps possible. Els jugadors disposaven de 5 segons per contestar, una vegada havien polsat els polsadors.

El joc van guanyar-lo les dones, amb un avantatge aclaparador.

9) Endevinar el pes (16 punts)

Els jugadors havien d'esbrinar el pes de diferents objectes. Els podien agafar, mirar, sacsejar, etc. Una vegada havien escrit el resultat, l'objecte es pesava amb la bàscula de la cuina i qui s'hagués aproximat més, s'enduia el punt.

Va resultar interessant comprovar com la mida dels objectes enganya la sensació de pes d'un objecte. Qui guanyés aquest darrer joc, guanyaria la partida. La sort es va decantar de cara a l'equip dels homes, que van celebrar ben contents i orgullosos la victòria.

Les diferents proves, van convertir la vetllada en interessant i en alguns punts, emocionant. La gent va participar animadament en totes les proves. La part negativa és que vaig estar tant concentrada en l'organització, que no vaig poder fer fotos! :-( Llàstima! M'hagués agradat tenir fotos amb les reaccions de la gent als diferents jocs...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per el que expliques t'ho vas passar força bé, vas fer una festa molt entretinguda amb molt menjar i jocs molt divertits, la coca fa molt bona pinta!!!

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Hem sembla molt divertit el que has preparat.
A mi també m'agradaria tenir una festa com la teva!!!
Felicitats!!!