divendres, 29 de gener de 2010

Arròs amb llet

De petita m'agradava anar a casa de la meva àvia i mirar a la cuina si hi havia algun plat d'arròs amb llet, per poder menjar. Oh! Estava tan bo! Sempre m'ha agradat menjar-ne, ja que em porta molts records de la meva àvia i la meva besàvia (Q.E.P.D).

Quan vaig venir a Alemanya, em va fer molta gràcia veure que també és típic menjar arròs amb llet. La sorpresa però, va venir quan el vaig provar! :-S És un plat que mengen calent i que té gust a les papilles que menjava de petita.

Així que després de temps i temps dient que faria arròs amb llet, ahir em vaig decidir. La recepta que utilitzo és la clàssica i queda igual de bo que el de la meva àvia.


Arròs amb llet

Ingredients (per a quatre persones):

- 1 litre de llet (de vaca o de soja)
- 1/2 branca de canyella
- 125 gr de sucre (o 100 gr. si s'utilitza llet de soja)
- 150 gr d'arròs
- La pell d'una llimona
- Opcional: La pell d'una taronja
- Canyella mòlta

Procediment:

Pelem la llimona (i la taronja) sense arribar a la part blanca, que amargaria el postre.
Es posa a bullir la llet amb la branca de canyella i la pell de la llimona (i la taronja).
Quan comenci a bullir s'hi afegeix l'arròs, prèviament rentat, i es deixa coure lentament durant 20 minuts, removent de tant en tant.
S'afegeix el sucre i es segueix coent lentament durant uns altres 15 minuts més, fins que s'obtingui una textura cremosa.
Es reparteix en recipients individuals i s'hi tira la canyella en pols pel damunt.

L'experiència:

Per primera vegada, he provat de fer l'arròs amb llet de soja enlloc de llet de vaca.
Com que la llet de soja acostuma a tenir una mica de sucre, per tal de fer-la més saborosa, he hagut de modificar la quantitat de sucre de la recepta original.

El resultat:

El plat ha quedat deliciós, com sempre! Els alemanys que l'han provat han quedat sorpresos del bon gust que té gràcies a les espècies (llimona i canyella), que ells no utilitzen habitualment en la preparació d'aquest plat.

3 comentaris:

Sílvia ha dit...

Nyam!! Que bò! M'encanta l'arrós amb llet i m'encanta la canyella.
Provaré de fer-ho com dius, sempre em ballent les quantitats.
Salutacions des de Barcelona, avui assoleiada.

Eulàlia ha dit...

Uf doncs jo tot el contrari. no m'agrada gens ni mica. és la barreja perfecte de 2 ingredients que no m'agraden. l'arrós i la llet.

Puegggsss!!!

Anònim ha dit...

L'arròs amb llet m'encanta, està buníssim, amb llet de soja no l'he provat mai, serà qüestió de provar-la.

Mª Rosa.