dimecres, 30 de desembre de 2009

Indiot amb bolets

Un dels plaers de la cuina, és poder provar noves receptes i fer variacions als aliments que tenim per la nevera. Jo tenia trossos d'indiot i xampinyons que volia menjar junts.

I com que cada vegada que provo una recepta i m'agrada, l'apunto al blog per compartir-la, aquí teniu la recepta del dia.

Indiot amb bolets

Ingredients (per a quatre persones):

- 1 kg de pit d'indiot
- 1/2 kg de patates
- 1/2 kg de bolets variats
- 1 ceba petita o 2 cebes tendres
- 2 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- 1 got de vi blanc
- 1 ou
- safrà
- 10 ametlles torrades o equivalent
- julivert fresc
- 3 claus o equivalent
- 2 pastilles de brou de pollastre
- oli d'oliva

Procediment:

En una cassola amb oli d'oliva i a foc fort, daurem els trossos d'indiot.
Enlloc de sal hi afegim les pastilles de brou de pollastre. Seguidament hi afegim la ceba trinxada i els alls tallats a làmines.
Condimentem amb llorer, el clau i el safrà.
Quan la carn estigui daurada hi afegim les patates pelades i trossejades.

També hi incorporem els bolets nets i tallats. Deixem que es cogui uns minuts i hi afegim el vi i cobrim amb un got d'aigua.
Ho deixem coure fins que tot estigui ben tendre (uns 20 minuts a foc lent).

A part, en un morter piquem les ametlles i el julivert. Ho mesclem amb sal de cuina i amb l'ou. Ho afegim a la cassola per espessir la salsa.

L'experiència:

Com a bolets, he utilitzat xampinyons.

No sé si és que hi he posat massa líquid o què, però ha quedar com si fos un "potaje" d'indiot. En alemany n'hi dirien "Eintopf". De fet, a la foto ja se li veia força líquid, necessari per coure bé les patates.

El resultat:

Tenia por per posar-hi un got sencer de vi, però el gust ha quedat molt suau.

Un plat que entra molt bé durant l'hivern. M'ha agradat! :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com m'agrada cuinar sempre tinc en compte totes les receptes que prepares.
Jo aquest plat el faig semblant, però hi poso vadella o llomillo i a vegades també afegeixo carxofes.

Mª Rosa.