dissabte, 5 de desembre del 2009

El dia d'en Krampus

Aquesta nit en Krampus visitarà els nens de Baviera.

Foto original de Krampus feta per "Dave" i publicada a Wikimedia

Qui és en Krampus?

En Krampus és un home negre d'aspecte terrible que acompanya a Sant Nicolau. Mentre que Sant Nicolau deixa pomes, mandarines, nous i alguns dolços als bons minyons, en Krampus s'encarrega dels més entremaliats.

Va carregat amb un sac de patates i un bastó. Durant la nit del 5 al 6 de desembre, agafa els nens que s'han portat malament, els dóna un cop de bastó, se'ls carrega al sac i se'ls emporta cap a Espanya, d'on procedeixen en Krampus i Sant Nicolau.

Pel que em van dir, en Krampus és típic a Baviera. També és conegut a Àustria, degut a durant molts anys, van formar part del mateix regne.

O sigui que aquesta nit he d'anar amb compte amb ell! No sigui que em confongui amb un marrec dolentot i se m'emporti de tornada cap a Espanya!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que no es queixin els alemanys quan vinguin a Espanya de vacances i els fotin la cartera. Els nens creixen...
Aquest Krampus deu venir a ser pels nens alemanys com l'home del sac català. I cuidado que l'home del sac no els porti cap a Alemanya!
Assumpció.

Anònim ha dit...

Quin ensurt!!!, és la cosa més horrible que he vist mai, el dimoni al seu costat és una meravella, per ser un personatge Nadalenc el trobo una mica tètric,
a vuere si es jubila i a Sant Nicolau l'acompanya un personatge més guapo. Els nens alemanys es deuen portar molt bé per no trobar-se amb en Krampus que a més porta a els nens entremaliats cap a Espanya.
Suposo que el Krampus que veuen els nens alemanys no deu ser com el de la foto.

Mª Rosa.