dissabte, 10 d’octubre del 2009

Ja! - La marca blanca

A Alemanya els supermercats tenen més productes de marca blanca que a Espanya. I és que el consumidor alemany no té cap problema en consumir productes "sense marca", els quals acostumen a tenir una qualitat adequada pel preu reduït que tenen.

Una de les marques blanques més famosa és la marca "Ja!", corresponent als productes de preu més baix i que jo trobo habitualment en establiments del Grup Rewe. Com que en aquest cas el que importa és el producte, l'embolcall acostuma a ser molt senzill: fons blanc, vistoses lletres blaves i un petit dibuix amb el nom de l'aliment que conté.

La veritat és que es pot comprar qualsevol aliment que sigui "Ja!". Aquí en teniu una petita mostra, començant pel pa. M'agradaria destacar que la qualitat del pa que venen en bosses als supermercats no és la més adequada. Però el tema del pa, crec que és un altre tema del qual se'n podria parlar una bona estona...

També podem trobar estanteries que només tenen productes "Ja!". A mi em sorprèn veure tant de menjar empaquetat de color blanc! ;-) En aquesta foto es veu llet condensada, nata pel cafè i aigua!

Una vegada són a casa, també li he fet fotos per poder fer un bon reportatge sobre els famosos productes!

És possible doncs, comprar qualsevol producte amb aquesta marca blanca: peix, formatge, mantega, tomàquet triturat, pinya, xampinyons...

En el cas del tomàquet triturat, el de la marca "Ja!" està una mica aigualit. Així que prefereixo comprar-lo amb una marca de més nom. Els iogurts naturals "Ja!" tampoc m'agraden gaire. En aquest cas, m'agraden més els iogurts de marca blanca que venen a Aldi. En canvi, dels altres productes no en tinc cap queixa! :-)

Aquí sóc una consumidora de productes de marca blanca, molt més que no pas a Espanya. Serà que vull estalviar? Serà que no sóc exigent? O serà que la oferta és realment interessant i gran?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quasi tothom consumim marques blanques, els iogurts de Capbravo són de la casa Danone i els de Eroski de l’Asturiana, jo l’arròs Eroski el trobo boníssim i les llegums també. De lidl hi ha un sabó de Marsella per la roba que va de conya, així com les piles alcalines que duren la tira. En fi que pot ser que en qüestió de salsitxes posin més fècula que carn o que els controls de qualitat siguin menys rigorosos, però per això no ha de ser un producte menys sà . I al no fer tants anuncis poden oferir els productes molt més barats, o sigui que podem consumir marques blanques ja que en temps de crisis van molt bé per la nostra butxaca.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

No sé ben be perquè però jo mai he util.litzat productes de marca blanca. Jo sóc molt rutinària amb les marques que sempre he gastat i potser sí que gasto una mica més...
De fet mai, mai no es veritat; alguna vegada també he comprat alguna marca d'aquestes però no en tinc el costum.
Assumpció