dijous, 13 d’agost del 2009

Les vaques patriòtiques

Quan és hora de queixar-se, els alemanys continuen sent patriòtics, tal i com us he anat mostrant a la secció del blog dedicada a les "Banderes alemanyes"...

Darrerament, els ramaders alemanys estan enfadats perquè els intermediaris els fixen el preu de la llet. El preu fixat és tan baix, que diuen que no els cobreix les despeses, mentre que els intermediaris s'emporten molts diners. I han començat una protesta en la qual cada ramader té una vaca patriòtica com la de la foto.

A la vaca s'hi pot llegir "Die faire Milch" (en català: "La llet justa").

Si no ho vaig entendre malament, diria que els ramaders van dir que vendrien la llet directament al consumidor, sense passar per intermediari. Afirmen que el consumidor pagaria preu de mercat, mentre que ells cobririen les despeses, a l'eliminar els intermediaris.

Potser la forma de saber on comprar la llet en la que tothom hi surt guanyant (consumidor i productor), és deixar-se guiar per aquestes vaques...

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'ha fet molta gràcia aquesta vaca pintada amb la bandera alemanya. Aquesta protesta que fan els ramaders alemanys em sembla molt positiva, això sí sempre tan patriòtics.
Aquí passa el mateix amb la fruita i verdura i temps enrere amb la llet. Els agricultors com a protesta regalen la fruita a la gent i els ramaders amb les vaques i les seves esquelles fen soroll es van concentrar davant l'ajuntament.
Hi han moltes maneres de fer una protesta, ara falta que ho aconsegueixin encara que tinguin tota la rao del món.

Mª Rosa.