divendres, 21 d’agost del 2009

FKK

Ahir us explicava que darrerament està fent calor i la gent aprofita per banyar-se a la llera dels rius i dels llacs...

Una de les coses que més em va sorprendre va ser la presència de FKK... Què vol dir FKK? Doncs Freikörperkultur, és a dir: Naturisme.

Em va sorprendre que a tot arreu hi havia gent en banyador i gent sense banyador, tots mesclats en el mateix lloc, en una proporció aproximada del 50%. Sense cap mania, sense cap complexe!

Ahir, quan a la classe d'alemany parlàvem de sigles van aparèixer les de FKK. El professor va afegir: Aquest moviment es pot apreciar especialment a la llera del riu Isar.

Em va resultar curiós el fet que justament al migdia, havia vist un programa per la tele on parlaven del moviment FKK i de com afectava als nens. Bàsicament, deien que quan els nens són adolescents, els pares han d'acceptar les decisions que ells prenguin: ja sigui portar banyador o no portar-lo.

Hi havia les dues situacions:

- Adolescents de pares naturistes que havien deixat d'anar a la platja amb ells, mentre ells seguien practicant el naturisme (i els fills criticaven l'excés de grassa dels pares).

- Adolescents als que els seus pares els obligaven a portar banyador i que es queixaven de que ells voldrien seguir anant a la platja, però despullats!


També és habitual veure a alemanys i alemanyes caminant sense sabates pel carrer...

I jo em quedo sorpresa de tot plegat. Tinc la impressió que el nombre d'alemanys amb tendències naturistes és més gran que a Catalunya. A mi em resulta tot plegat curiós, però potser això lliga amb la seva consciència ecològica...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja pot ser que lligui amb la seva consciència ecològica, ja que el nudisme és una manera de viure amb la natura.
El que trobo estrany és que no hi hagi llocs naturistes per ells sols, ja que tots barrejats hi ha molta gent que es pot trobar incomoda.
També el que trobo estrany és que molts alemanys caminin sense sabates per el carrer, o són pocs higienics o els carrers estan molt nets. Encara que els metges diuen que caminar descalç va molt bé per els peus.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

quand va estar a Alemaina amb el meu pare y germa de petitona vam soprendre molt com la gent es despujaba a las saunas tots junts. Cert es que hi havia de tot.Gent despujada y gent amb tovallolas. Hi ha moltes piscinas a Alemania i no estic segura si sempre es el mateix, pero a aquesta a stuttgart va ser aixi i jo va quedar molt impresionada perque aqui fa 30 anys las cosas no eran aixi i toto aixo del cos i el naturismo era poc menys que pecat!
astrid