dimecres, 26 d’agost del 2009

El final de les classes

Ahir va ser el darrer dia de les meves classes d'alemany per la tarda.

Ha estat un any consecutiu anant a classe cada tarda. He de dir que he après molt, però em queda moltíssim més per aprendre.

Ara mateix, necessito un petit descans.

Tinc en ment preparar-me per superar l'examen corresponent al nivell C1. Però he de confessar que tinc por. Sé que es tracta només d'un examen, però li he agafat por. Suposo que necessito seguir estudiant i relaxar-me sobre la importància que pugui tenir aquest examen.

Si he d'avaluar tot el que he après gràcies a les classes, he de dir que molt! Crec que és una molt bona inversió, ja que et permet accelerar l'aprenentatge d'una llengua estrangera de forma correcta. És una bona base sobre la que desenvolupar-se, que evita que errors elementals quedin enquistats en el cervell, permetent ordenar i "registrar" el nou idioma de la forma adequada. A més a més, obre la ment ja que permet conèixer altres cultures i tradicions d'arreu del món, gràcies a les aportacions i comentaris dels companys de classe. En definitiva, facilita la integració en un país que no és el natiu.

Si ara tornés a començar i pogués escollir què fer: escolliria exactament el mateix! És cansat estar tot un any anant a classes cada dia, però crec que val la pena!

I crec de tot cor, que aprendre l'idioma del país és importantíssim!

La meva avaluació d'aquest esforç realitzat és totalment positiva... Però, com he dit... El camí acaba de començar i em queda encara moltíssim per recórrer!

1 comentari:

Anònim ha dit...

I tan!!! que és una molt bona inversió. Està clar que una activitat tan important com estudiar l'idioma d'on vius, és fonamental per entrar al món laboral.
L'alemany crec que és molt difícil, però quant més l'estudies i més l'entenguis, més t'agradarà, per això no hi ha rés com anar a classe, encara que sigui un pal anar-hi cada dia. No tinguis por de l'examen, ja que com bé dius només és un examen.
De mica en mica tot anirà sobre rodes. Ara relaxat i sort.

Mª Rosa.