divendres, 24 de juliol del 2009

Ensaladilla russa

Aquest estiu està boig! Ahir vam arribar a una temperatura de 32º i feia una calor totalment asfixiant. Semblava que fins i tot costava caminar i respirar. A mitja tarda però, es va posar a pedregar i a ploure i les temperatures van baixar fins als 17º.

Quan fa tanta calor, el que més de gust ve, és menjar quelcom fresc, com per exemple una "ensaladilla russa".

Jo pertanyo a la generació dels menjars fàcils i sempre havia pensat que fer ensaladilla consistia en comprar un paquet congelat, bullir-lo i ja estava el plat fet. Però vet aquí que a Alemanya no hi ha paquets congelats! Així que he hagut de buscar una recepta per fer l'ensaladilla.

I per tal de no oblidar-la, m'agradaria deixar-la escrita al blog... Si teniu aportacions extres, les accepto!

Ensaladilla russa

Ingredients per a 3-4 racions:

- 4 patates mitjanes
- 1 pastanaga gran
- 3-4 grapats de pèsols (congelats)
- 1 mica de sal
- tonyina
- olives
- un ou
- maionesa

Procediment:

En una olla es posa aigua (amb sal) i es porta a ebullició.
S'afegeixen les patates i la pastanaga i es couen durant 10 minuts.
Passats aquests 10 minuts, es posen els pèsols congelats.
Es renta l'ou i també s'afegeix l'ou.
Es deixa coure 10 minuts més.
S'escorre la verdura i es deixa refredar, idealment en un plat pla.


Una vegada ja s'ha refredat, s'afegeix la tonyina, les olives i es ratlla l'ou.
Es posa maionesa o oli a gust.

L'experiència:

Fer ensaladilla, sense recórrer al paquet congelat, és realment senzill.
Com que tenia dos ous, vaig aprofitar per coure'ls tots dos, tot i que només en vaig utilitzar un.
Realment, no sóc cap cuinera professional i es pot veure que l'estètica del meu plat no era la ideal, però en canvi, l'ensaladilla estava realment deliciosa! A més a més, totes les verdures estaven al seu punt! :-)

Hi ha moltes varietats: amb pebrot vermell, amb pernil, amb mongetes tendres (que no en vaig trobar), etc. En qualsevol cas, considero que l'ensaladilla és un dels plats més "refrescants" per menjar a l'estiu! :-)

El resultat:

Em sembla que avui tornaré a fer ensaladilla! :-)


Nota: En un correcte català el plat s'anomenaria "Ensalada russa", però jo sempre li he dit "ensaladilla"! :-P

Nota 2: Aquest plat és totalment desconegut pels alemanys...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí també va fer una calor que ens ofegàvem, va ser un dia estrany.

I és veritat al estiu és quan be de gust, plats freds com la ensaladilla, ja és ven estrany que un plat típic de Rússia, tingui tanta popularitat a Espanya, que estem més allunyats de Rússia que els alemanys.
T'ha quedat un plat molt apetitós i segur que l'has trobat més bo que la ensaladilla congelada, jo hi poso quasi el mateix que tu, tot el que has anomenat més trossets de pernil salat, però passa com la pizza que hi pots posar el que més t'agradi com: blat de moro, pebrot de llauna, trossets de tomàquet, olives negres, etc.
Ets una bona cuinera.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Amb trossets petits de salsitxes de "frankfurt" resulta deliciosa, almenys a mí m'agrada. De fet, a l'estiu, tant se val l'ensaladilla que sigui, és de les coses que passa més bé.
Assumpció.