dilluns, 4 de maig del 2009

Chiemsee

L'any passat em vaig comprar una bicicleta de ciutat, amb la finalitat que pogués anar per tot arreu. El que no vaig pensar en el seu dia, és que la bicicleta viatjaria a la baca d'un cotxe! :-)

Com que fa bon temps, vam decidir anar a fer una excursió en bicicleta al voltant del llac Chiemsee, situat a una hora de Munich. El llac més gran d'Alemanya és el Bodensee, que té a la seva vora ciutats com Lindau o Meersburg. El Chiemsee és, en canvi, el tercer llac més gran d'Alemanya.

Com tot gran llac, la seva costa està plena de llocs turístics i de cases molt cares. Tot i que amb el cotxe es pot arribar a tots els restaurants i petits ports de la zona, hi ha camins que només són per a bicis i persones.

Ara mateix, aquets camins estan patint una explosió de colors, provocada per l'arribada de la primavera.

L'excursió per la vora del llac va desenvolupar-se quasi sempre en terreny planer. Va ser una excursió relaxada, en la que de tant en tant es podia parar i contemplar el paisatge. Espectacular! Per una banda els arbres de color verd, per l'altra les barquetes i al fons els Alps, que encara tenen neu i sembla que supervisen cadascun dels paisatges de Baviera.

El que més m'ha sorprès dels llacs d'aquestes dimensions és que l'olor de les algues em recorda al meu mar Mediterrani. I si miro i em trobo barquetes al mig de l'aigua, és com si estigués a la meva terra...

A mida que el viatge continua, es poden trobar cases senyorials, com la que es veu a la foto. Trobo especialment bonic l'arbre de color rosa, que a hores d'ara segur que ja ha perdut les flors i el verd és el color dominant.

El llac té més d'un port. En aquest vam parar a dinar i ens vam estar fent fotos... Si us fixeu, veureu que al fons hi ha una petita illa al mig del llac, amb església inclosa!

I en aquesta mena de llocs, sempre hi ha sorpreses! En aquest cas, em vaig trobar una barqueta anomenada Pipi Langstrumpf!!! (Nota: Avui és el 50è aniversari de l'actriu que va protagonitzar la famosa sèrie infantil)

Per cert, a la foto anterior, s'observa millor la illa que us comentava anteriorment.

Pel camí, vam creuar molts camps com el de la foto... En aquest cas, semblava que el groc era el color que havia experimentat una explosió! I com sempre... els Alps supervisant la situació!

Va resultar una excursió de 42 Km, a velocitat de passeig (aproximadament 15 km/h). Un paisatge molt agradable i bonic. En la majoria de casos, ens vam creuar amb altres ciclistes que buscaven gaudir del paisatge sense haver de fer un esforç físic excessiu.

Un passeig recomanable! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Deu ser molt relaxant anar amb bicicleta per aquests paisatges tan bonics i el llac al costat, que amb les barquetes recorda el mar. dons és un llac força gran.
S'ha d'aprofitar la primavera al màxim, desprès d'aquest hivern tan fred, amb les seves flors de colors i els arbres tan verds.
És un goig veure que fa bon temps i que pots gaudir un altre vegada de la bicicleta.
Les fotos ampliades són precioses.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Una bona excursió i un paissatge formidable. Aprofita tot el que la vida t'està donant que és molt. Clar que sempre falta alguna cosa per acabar-ho de fer complert. Temps al temps!!
M'ha fet molta gràcia la barca amb el nom de Pipi Langstrump, i realment m'ha sorprès de que faci 50 anys. Com passa el temps!!!
Segueix així.
Assumpció.