dimarts, 21 d’abril del 2009

Meersburg

Seguint amb la petita col·lecció d'entrades dedicades al turisme per Alemanya, ens trobem la ciutat de Meersburg, situada a prop de Lindau, al voltant del llac Bodensee.

Com totes les localitats situades allà, és una zona molt turística, tal com es pot veure a la següent foto, en la que es veu el castell vell així com un carrer de vianants ple de gent.

A mi em va semblar un poble especial. Per tot arreu hi havia vinya, que en aquests moments, no tenia encara cap fulla, només les branques ben podades.

També hi havia plataners i altres arbres i plantes que crec que són més típics de zones temperades que no pas d'Alemanya. La vegetació és doncs una prova del bon clima que fa que aquesta zona del llac sigui tan ben coneguda.

El poble em va semblar una mescla entre un poble típic alemany i un poble típic mediterrani. De fet, em va recordar a Rupit!

Em van impressionar les cases alemanyes, amb aquesta arquitectura on està tot tan quadriculat. Un estil completament diferent al de Lindau i al de Landshut.

El poble té dos castells, un que és vell i un que és nou. Des de dalt dels castells hi ha unes vistes realment maques, on el llac sembla com un mar i al fons es poden veure els Alps, que encara estan nevats!

Per convertir el poble en un lloc altament turístic, les activitats culturals són molt importants. I al castell vell, la visita intenta estar ambientada en la època. Per això, al sortir del castell, es pot comprar qualsevol cosa relacionada amb l'època medieval. En aquest cas, quina és la mida de l'armadura que més us agrada? ;-)

Tal com he dit, la cultura és important en aquest municipi de poc més de 6.000 habitants. Per això, l'escola i l'institut són edificis emblemàtics que es veuen des de qualsevol punt. L'escola és groga i l'institut és rosa.

Aquí teniu una altra foto de l'institut, des d'un altre punt de vista.

En qualsevol punt de la ciutat es poden trobar elements dignes de sortir en una foto. Fixeu-vos en aquesta porta amb el fanal antic. A més a més, a la porta podeu veure que hi ha adhesius de vinyes, ja que sembla ser que el vi és molt important en aquesta població, que té una important fàbrica vinícola.

Segons la meva opinió, Meersburg és una població turística a mig camí entre l'Alemanya clàssica i els pobles mediterranis. Amb aquesta combinació tan especial, es tracta d'un petit poble amb personalitat pròpia molt apreciat pels alemanys, un poble amb molt d'encant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Unes fotografies precioses. I aquesta ciutat es veu realment maca.
Déu n'hi dó els llocs on ja has estat.
Això sembla com ser a Alemanya.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Et segueixo dien que aquesta ruta turística hem sembla fabulosa, vas tenir molta sort amb el temps. Veig gent amb màniga curta i sí el clima té de ser força bó, dons quan has dit que hi ha vinyes i plàtans he al-lucinat.
El que m'agrada molt són aquestes cases amb aquesta arquitectura de taulada fen escalinata per els dos costats.
Jo hem quedaria amb l'armadura més petita, dons quan més gran, més respecte amb fa.
L'escola i l'institud són uns edificis molt senyorials.
Un poble digne de veure.

Mª Rosa.