dimecres, 22 d’abril del 2009

Lüneburg

Situada al Nord d'Alemanya, es troba la ciutat de Lüneburg, a prop d'una de les ciutats amb més habitants d'Alemanya: Hamburg.

Les diferències entre el Nord i el Sud d'Alemanya es noten tant en el caràcter de la gent, com en les construccions dels edificis. Fixeu-vos que una de les diferències principals és que enlloc de la pintura, el que predomina són els totxos en estat natural: una meravella!

Fixeu-vos en aquest altre edifici, que està ben a prop d'una de les biblioteques municipals.

Si ens endinsem en el centre de la ciutat, podem veure com aquí hi ha façanes que tenen el mateix estil d'acabat que a Landshut. En qualsevol cas, només per l'acabat amb angles regulars, perquè aquí no hi ha la pintura que hi havia a Landshut.

No fa falta haver de caminar gaire per trobar el famós edifici "Am Sande". A la foto es pot apreciar com els alemanys utilitzen la bicicleta per desplaçar-se i que les ciutats estan plenes de "pàrkings de bicicletes".

Per cert, el dia que vaig fer la foto, espurnejava. Pel que sembla, la climatologia al nord d'Alemanya és molt més plujosa que al sud i el temps és, generalment, més dolent.

A la següent foto podeu veure un tros de la façana de l'Ajuntament de Lüneburg.

El més interessant de visitar un poble del Nord d'Alemanya és poder comprovar les diferències existents entre el Nord i el Sud, tal com passa amb tots els països que tenen una extensió de terreny considerable.

Per tant, si algú està interessat en fer turisme per Alemanya, cal tenir en compte les diferències entre Nord i Sud a l'hora de planificar la ruta de viatge.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta ciutat com les altres, és molt bonica i tenen uns edificis fantàstics amb una construcció d'obra vista espectacular.
Com deu ser molt pla, que millor forma que desplaçar-se amb bicicleta i així de passada fer exercici.
L'únic que jo prefereixo l'Alemanya del sud, per tenir el clima més suau i crec que la gent és més oberta, per altre banda, tot
el teu recorregut de sud a nord és meravellòs.

Mª Rosa.