dimecres, 25 de març del 2009

Frau Holle

Ahir va fer un dia realment boig... Va estar tota l'estona nevant i fent sol; quan nevava semblava que la neu aguantava i quan feia sol es desfeia...

Amb tot això, per la ràdio deien que els esquiadors deuen haver donat aquest any molts diners a Frau Holle...

Qui és Frau Holle? Doncs és la protagonista d'un dels molts contes dels germans Grimm. No sé ben bé de què va la història, però pel que m'han explicat es tracta d'una dona que viu als núvols i quan fa el llit i espolsa el coixí fa nevar a sota seu...

Així que quan neva, com avui, la senyora Holle està fent el seu llit... Per això, els esquiadors deuen haver pagat diners perquè la dona es passa tot el dia fent el llit! És molt treballadora!

Si algú té més informació, ho llegiré encantada! :-)

Per cert, un comentari "maliciós"... En alemany infern és diu Hölle... Que curiós que només una dièresi separi a la Frau Holle del Hölle... Mmm... Hi deu haver alguna relació o és pura coincidència?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quantes coses aprèns a les classes!. Intueixo que "Holle" deu venir de "hölle", però no sé perquè li diuen així.
I visca la primavera i aquest temps tant inestable que molta gent odia, més que res per les al.lèrgies.
Assumpció.

Anònim ha dit...

La veritat és que no tenia n'hi idea del conte de la "Frau Holle" i de que fa nevar quand fa el llit i espolsa el cuixí, ja que viu als núvols, una història molt interessant, però així els esquiadors estaran contents per poder practicar el seu esport favorit.
Si algun dia ting informació, ja t'ho faré saber.
Desitjo que aviat gaudiu de la primavera.
Mª Rosa.