divendres, 6 de març del 2009

Dentistes i Sanitat Pública Alemanya

Si segueixo a aquest ritme, aviat em podré convertir en una experta en Sanitat Pública Alemanya...

Recordem com funciona:

- 10 euros per quadrimestre a cada especialista
- 5 euros per cada medicament
- 10 euros per cada dia d'ingrés hospitalari

Ja fa temps, que sabia que des del 2005, van fer una reforma en la quan van retirar moltes cobertures... Doncs aquí va la llista de cobertures que NO entren en el dentista a través de la Seguretat Social Alemanya:


- Càries grans: S'han de pagar de la butxaca de l'afectat: 50 euros. Si la càries és petita, sí que ho cobreixen.

- Matar un nervi a les pales del davant: Això depèn de cada dentista, però no estan obligats a cobrir-ho. Si s'ha de matar un nervi i està a qualsevol de les altres dents, sí que està cobert. Si no ho cobreixen, cal pagar 50 euros.

- Higiene dental: Això tampoc entra i s'ha de pagar de 80 a 100 euros per cada higiene. I ho trobo curiós perquè a Espanya la majoria de pòlisses dentals inclouen una neteja dental gratuïta a l'any!

Sí que fan una revisió gratuïta (com a Espanya!) on fan una llista de defectes, que sembla la llista als Reis.


En resum: M'estic emportant sorpreses, especialment amb els dentistes. Ja veig que a tot el món són igual de "pesseters"!

1 comentari:

Anònim ha dit...

I tens raó, els dentistes no sé si son iguals a tot el mon però sí una colla de pesseters. La gent que no s'ho pot permetre a d'anar desdentegada, fins que no li toqui la loteria. Un cop vaig anar a un dentiste nou, per un empast d'un queixal i em va fer una llista de defectes, que com tu ve dius semblava la llista dels Reis i em va cobrar una picossada.

Es veritat...amb aquest pas que portes et convertiràs en una experta en Sanitat Pública Alemanya.
Bon cap de setmana.
Mª Rosa.