dijous, 12 de març del 2009

April, April, der macht, was er will

Els alemanys no tenen gaires frases fetes que parlin del temps, relacionat amb els mesos. Només tenen la frase de l'abril:

"April, April, der macht, was er will" ("Abril, abril, el que fa el que vol")

Actualment, estem quasi a mitjans de març, però el temps que fa es pot etiquetar totalment dins de la frase feta corresponent a l'abril! La gent, per tant, diu que el bon temps està més a prop que mai! (i segurament, el bon temps i la calor venen amb una mica d'antelació).

Quin temps fa? Doncs personalment, ho trobo de bojos!

Des de fa uns dies, en un mateix dia:

- Neva
- Plou
- Surt el sol
- Fa vent

Els canvis de temps són realment ràpids. Tant, que en qüestió de 2 minuts, pot passar de fer un sol espectacular a nevar amb ganes. Tot i que pot nevar amb ganes, li costa quallar ja que les temperatures són positives.

Sincerament, mai havia vist un temps tan boig com aquest! Les famoses tempestes d'estiu que hi ha a la costa catalana, no tenen punt de comparació amb això. Les tempestes són imprevisibles, però només passen una vegada al dia. Aquí, en un mateix dia, el sol pot brillar 5 vegades i nevar unes altres 6 o 7. Una autèntica bogeria imprevisible.

Tot i la incertesa, per mi es tracta d'un espectacle de la naturalesa. Si és normal o fruit del canvi climàtic, això ja no ho sé...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí és tot el contrari, tenim refranys per tots els mesos del any. I el mes de març és un temps de bojos per això diuen "El març marceja i la gent bogeja". I tembé té un temps amb rogoroses variacions i la dita diu "El març te trnta-un dies i tres-centes fasomies".
O sigui que el mes de març es pot esperar de tot, sobretot constipats
que també diu la dita "el sol de març porta refredats".
Però aquí encara tenim l'anticicló
i fa bon temps i ja m'agradaria a mi que tot l'any tinguesim aquestes temperatures de 17º a 20º.
El mes de març ens porta la primavera, desitjo que haviat gaudiu del bon temps.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Ara fa fred, ara fa vent, ara fa sol, ara fa calor. Majoritàriament ja fa bon temps i a méa a més tenim l'anticicló. Però no ens en podem refiar, i per això ningú es salva dels refredats.
"Març marçot, mata la vella a la vora del foc, i a la jove si pot".
Assumpció.