dilluns, 27 d’octubre del 2008

Reifen wechseln = Canviar les rodes

A la tele, a la ràdio i a tot arreu, anuncien que dimecres o dijous nevarà.

Estan fent campanyes per recordar a la gent que és hora de canviar els pneumàtics. I és que aquí, tenen dues classes de pneumàtics: els d'estiu i els d'hivern.

A mi ja m'han ensenyat a reconèixer-los. Fixeu-vos-hi bé: Els d'estiu són com els que tenim a Catalunya:

En canvi, els d'hivern tenen moltes més ratlles... A més, hi ha moltes ratlletes en forma d'onada o de zig-zag enmig de les ratlles més grans...


Pel que sembla, amb els pneumàtics d'hivern, es pot conduir amb neu o fins i tot gel... És clar que s'ha d'anar amb compte, però els pneumàtics estan dissenyats per condicions adverses.

A la tele, recordaven que si el cotxe et patina i va a la cuneta, et trauran punts del carnet de conduir i et posaran una multa, per no haver canviat els pneumàtics... Així que la gent ja sap el que toca!

Per cert, com que han de canviar els pneumàtics 2 cops a l'any, ja els tenen directament amb llantes, per tal que canviar-lo sigui més ràpid!

Curiós, eh! :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Dius que ja teniu a prop les nevades, dons quin fred. A Alemanya ja deuen estar ven preparats per el hivern, i esclar els cotxes tenen que portar les rodes en condicions i fan bé en treure punts si no és així, dons serien un gran risc per els altres conductors i per ells mateixos, ja que la neu i les gelades son força perilloses. En aquets països sempre deuen tenir les carreteres netes, amb les màquines de treure neu.

Fins un altre.
Mª Rosa.