dimarts, 5 d’agost del 2008

Mein neuer Kleiderschrank

Avui parlaré "über meinen neuen Kleiderschrank", o el que és el mateix, del meu armari nou (de l'IKEA).

Per tal d'obtenir-lo es necessiten:

- Dos navegadors d'internet
- Idees
- Diners
- Paciència
- I més paciència

Voleu saber quins passos he seguit per aconseguir l'armari? Presteu atenció que n'hi ha per sucar-hi pa!! :-)

El primer va ser mesurar l'espai disponible per tal de posar-hi l'armari més gran possible. Va resultar un espai ideal per a un armari de 3 metres. Amb la mida a la mà, va ser hora de posar-se a dissenyar.

La web de l'IKEA ofereix una eina que funciona en flash i que permet dissenyar l'armari. Primer cal triar la mida de les portes i després posar els mòduls que formen part de l'armari. A que sembla una tasca fàcil? Doncs no ho és perquè resulta que amb els dos navegadors majoritaris (internet explorer i mozilla firefox) apareixen mòduls de diferents alçades i no es poden posar els mòduls desitjats de forma normal. He de dir que hi ha combinacions semblants a la que us he posat a dalt, però no idèntica.

Així que per casualitat, fent proves, vaig aconseguir muntar el meu armari ideal utilitzant Opera! El meu armari ideal consta d'un cos d'un metre, un cos de mig metre i dos cossos de 75 cm. Una vegada l'armari va ser dissenyat, va tocar imprimir-lo... Ai!! Amb Opera no va ser possible, ja que es va imprimir completament negre. Així que es va haver d'imprimir amb Explorer, ja que per sort, el flash és únic i comparteix memòria entre navegadors. El que no entenc, és perquè es comporta diferent segons el navegador que s'estigui utilitzant...

Amb l'armari dissenyat i imprès, va tocar anar a l'IKEA a buscar-lo. La noia que va fer la llista dels components, es va estranyar al veure la composició i va preguntar si s'havia realitzat utilitzant la seva aplicació. Estava sorpresa! Era la primera vegada que veia una combinació com aquella, amb dos cossos de 75 cm (sumant un metre i mig per una banda) i un cos d'un metre i un altre de mig per l'altra banda.. De fet, es veu que els armaris de 75 cm són força nous (pel que sembla, massa nous... :-S)

Una vegada totes les peces van arribar al pis, es va poder començar el muntatge de l'armari! Cal dir que els de l'IKEA ofereixen la possibilitat de llogar una furgoneta per poder traslladar les peces! :-)

En la fase de muntatge, va aparèixer el primer problema: El cos d'un metre, el més gran, es va trencar. A l'IKEA van dir que entre setmana podien proporcionar peces de recanvi, però que com que era cap de setmana no tenien prou personal. Així que es va haver de comprar un altre cos d'un metre (65 euros).

La resta de l'armari es va muntar sense majors complicacions, fins que va arribar el torn de les portes! Ai les portes!! :-S
(Nota: El preu de les portes representa el 48% del preu total de l'armari)

Resulta que les portes són corredores i no estan preparades per a mòduls de 75 cm. Per poder muntar les portes, la guia ha de tenir "forats" com en la foto per tal que estigui recta:


En aquest cas, el forat de la peça anava de conya pel mòdul d'un metre i el de mig metre, però no pels mòduls de 75 cm. A la següent foto podeu veure la relació entre la guia i els mòduls de 75 cm.


Així que s'ha hagut de tornar a l'IKEA per dir que la seva aplicació permet dissenyar armaris pels quals les peces que proporcionen no són les adequades!!

El noi que ha tractat el cas ha arrufat el nas perquè ha dit que la guia val 300 euros i bla, bla, bla... S'ha mirat el dibuix de l'armari i ha vingut amb les guies de l'armari de mòduls de 75 cm. El canvi de la nova guia per la que venia amb "meinen neuen Kleiderschrank" ha costat 5 euros.

Jo estava tota contenta creient que ara ja es podrien muntar les portes i finalitzar així l'armari. Però... Ai, ingènua de mi!!! Els de l'IKEA no tenen prevista la combinació triada! Així que al posar les guies ha quedat un forat entre els mòduls, tal com es veu a la imatge:


Així que amb aquest forat, les portes no poden circular... Per tant, el tema de l'armari de l'Ikea encara està obert!! :-(

Ara tocarà tornar a l'IKEA i tornar la guia que m'han proporcionat avui i demanar la guia que els he deixat. Amb la guia "vella", l'objectiu és fer el forat amb una màquina de foradar i l'eina esmoladora que utilitzen al Bricomanía. Espero que el forat quedi ben fet, que la guia no es danyi i que les portes es puguin muntar!

O sigui que demà hauré de tornar a l'Ikea! Diria que mai he anat tantes vegades seguides a l'Ikea!! :-S Però aprofitaré la visita per comprar un pelador de patates... :-)

Esperem que demà sigui la definitiva i ja tot funcioni bé... Ja fa una setmana que vaig a l'Ikea quasi a diari! Com deien un comentari del blog, definitivament ho he de considerar un acte social... :-P

Desitgeu-me sort!! ;-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es bo que et vagis redecorant, els teus espais, així et sentiràs mes còmoda i mes agust.
O sigui que visca L´Ikea, però deu nido amb l´armari, quina paciència¡¡¡...
He vist la foto del tanc militar, molt curiosa. Quand en Josep Mª va anar a Suïssa, pel futbol, tambe hi havien militar per tot arreu i es que diu, que a Àustria i a Suïssa, els homes de 18 a 65 anys,han de fer el servei militar
un cop al any, durant un mes.
també molt curiós, però quin rotllo
per ells.
Es veritat Mallorcas es una illa plena d´alemanys i creuen que es com una part del país, a part, això també passa quand vas al estranger i parles d´Espanya i Catalunya, per ells Catalunya "is veri interesting" i mes desprès dels joc olímpics, ah! i el Barça.
es un altre país per ells.
Petonets.
Mª Rosa.b